Foto: Snow in a street in Amsterdam
Amsterdam

Beleef de winter in Amsterdam

Geniet van de kerstmarkten, schaatsbaantjes, kerstconcerten en volop gezelligheid. Zet 'm hoog op uw lijstje... Amsterdam bezoeken rond de kerstdagen is extra de moeite waard.

Waarom Amsterdam?

  • Tientallen musea wachten op u!
  • Hoe kouder het weer, hoe warmer de sfeer.
  • Genieten van de foodhallen in Amsterdam.

Juist als de temperatuur daalt weten Amsterdammers het extra warm en gezellig te maken. Want in de wintermaanden, en zeker rond kerst en oud & nieuw, is de stad sfeervoller dan ooit. Met kerstverlichting in de straten, gezellige schaatsbaantjes op het Museumplein en Leidseplein en natuurlijk volop gezellige bruine kroegen en sfeervolle restaurants. Zeker een bezoekje waard!

Gezellig druk

Overdag kunt u wandelen langs de mooie historische gebouwen, cultuur proeven in het Van Gogh of Rijksmuseum of uw kerstinkopen doen op een van de vele kerstmarkten of in de gezellige 'negen straatjes'. En ook 's avonds is er veel te doen. Er zijn talloze klassieke kerstconcerten te beluisteren in het Koninklijk Concertgebouw, Paradiso en diverse kerken of u kunt een bezoek brengen aan het beroemde Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré.

Amsterdam Light Festival

Typisch wintervermaak te over dus. Met kerstmarkten, kerstconcerten en volop feestelijke verlichting in de winkelstraten. Daarnaast is er ook nog het Amsterdam Light Festival, met bijzondere lichtinstallaties die de grachten en de binnenstad letterlijk laten oplichten. Al met al is een bezoek aan Amsterdam in de winter, en zeker rond de kerstdagen, een belevenis die u zeker een keer moet meemaken.

Struinen door de foodhallen

In een oude tramremise in Amsterdam hebben de leukste foodconcepten onder één dak zich gevestigd. Naast heerlijke restaurants zijn er in de foodhallen talloze lokale ondernemers die hun originele hapjes en drankjes aanbieden. U kunt ze kopen en meenemen of, veel gezelliger, ter plekke nuttigen. Naast de foodhallen biedt ‘De Hallen Amsterdam’ ook een hotel, een bioscoop, een bibliotheek en leuke winkels. U vindt De Hallen aan het Bellamyplein in Amsterdam Oud- West.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">