Beste plekken om voetbal te kijken in Amsterdam - Holland.com
Amsterdam

Beste plekken om voetbal te kijken in Amsterdam

Als het Nederlands Elftal speelt, staat Nederland op zijn kop. Zeker tijdens grote toernooien staan de inwoners van Nederland als één man achter oranje. Ze worden ook wel 'het legioen' genoemd. Voetbal kijken is misschien wel populairder dan voetbal spelen. Voetbal kijken doen Hollanders vaak met zijn allen. In de kroeg of op een groot scherm op een plein. Waar kunt u het beste voetbal kijken?

  • Kijk voetbal in een typisch bruin café.
  • Drink een biertje op het Heinekenplein.
  • Bekijk een wedstrijd met uw voeten in het zand.

Dit zijn de beste plekken om voetbal te kijken in Amsterdam. Laat u omringen door gezellige Oranjefans, zing mee met de beste Holland-liederen en moedig het Nederlands Elftal aan.

Jordaan

In de Jordaan zitten enorm veel typisch Amsterdamse bruine kroegen. Of het nu om een kampioenschap gaat of vriendschappelijk is, de televisie staat aan om naar ‘Oranje’ te kijken. Hoe belangrijker de wedstrijd, des te groter de kans dat het café extra toestellen geplaatst heeft. Onze favoriete kroegen in de Jordaan zijn: Thijssen, De Blaffende Vis en Café Nol.

De Pijp

Het Heinekenplein ligt achter de Heineken Experience in de Pijp. Dit gebied is bekend omdat hier het grootste aantal cafés en restaurants per vierkante meter van Nederland zijn is. Hier vindt u vele kroegen waar u tussen Holland-fans van alle leeftijden voor het Nederlands Elftal kunt juichen. Op het Heinekenplein zitten diverse café's naast elkaar. Het is een geweldige plek om een biertje te drinken, Holland-supporters te ontmoeten en naar het Nederlands Elftal te kijken. 

Museumplein

Niet elke wedstrijd wordt uitgezonden op een groot scherm op het Museumplein in Amsterdam. Maar als het Nederlands Elftal de halve finale of finale haalt, is de kans groot dat Amsterdamse overheid toestemming geeft voor een groot scherm. Na de verloren WK-finale in 2010 werd de Oranjeploeg thuis verwelkomd door duizenden fans op het Museumplein. Het best kunt u bij de VVV of aan mensen ter plekke vragen of de eerstvolgende wedstrijd op het Museumplein te zien is.

Strandzuid

Strandzuid is één van de stadsstranden van Amsterdam. Tijdens de Kampioenschappen verandert dit strand in een populaire ontmoetingsplek voor Oranjefans. Bij de ingang koopt u een kaartje om het feest mee te vieren. Een DJ zorgt ervoor dat het feest nog de hele nacht doorgaat.

3x meer leuke plekken in Amsterdam

1. Westergasterras
Op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam zit café WestergasTerras. Een ruime plek om onder het genot van een biertje tussen de Oranjefans het voetbal te kijken.
2. Amsterdam Oost is een buurt in opkomst en begint vanaf de Wibautstraat richting het Oosterpark, Linneaussstraat en Muiderpoort station (slechts 5 minuten vanaf Amsterdam Centraal met de trein). In Amsterdam Oost zijn de leukste locaties: Walter’s The Woodbury in de Javastraat en de Biertuin in de Linnaeusstraat.
3. Vondeltuin
Midden in het Vondelpark vindt u Vondeltuin waar u ook gezellig de wedstrijden kunt bekijken samen met de enthousiaste Oranjefans.

Vond je dit interessant? Ontdek meer