Actief

Amsterdam: fietshoofdstad van de wereld

69 van 94 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Nederlanders zijn onafscheidelijk van hun fietsen. De fiets is niet alleen een vervoermiddel, het is een manier van leven. Amsterdam is daar natuurlijk geen uitzondering op. Ook hier is de fiets de ideale manier om van A naar B te komen. Een stedentrip zonder blaren!

  • Op de fiets is dé manier om in Amsterdam van A naar B te komen.
  • Ervaar de stad als een echte Amsterdammer.
  • Met de kinderen in Amsterdam? Huur een bakfiets!

Tips voor het fietsen in Amsterdam

Fiets door de stad als een echte Amsterdammer. U kunt overal in de stad een fiets huren. Voordat u het Amsterdamse verkeer trotseert, hier nog een paar tips:

  • Wees voorzichtig. Het Amsterdamse verkeer kan erg chaotisch zijn. Houd u zoveel mogelijk aan de verkeersregels; maar bedenk dat niet iedereen dit zal doen.
  • Fiets naar het Centraal Station en parkeer daar uw fiets. De fietsenstalling bij het Centraal Station is uniek in de wereld. Er is plaats voor maar liefst 7000 fietsen.
  • Onthoud waar u uw fiets neerzet.
  • Stedentrip met kinderen? Huur een bakfiets!

Fiets door Amsterdam

Zodra u het fietsen door Amsterdam onder de knie heeft, leert u de stad kennen als geen ander. Op de fiets ziet u veel in één ochtend: het Vondelpark, het Van Gogh Museum en de Albert Cuyp markt. En onderweg geniet u direct van de grachten en vele bruggen. Ervaar de stad als een echte Amsterdammer!

Overnachten in Amsterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!