Friday Night Skate - Holland.com
Bezienswaardigheden in Amsterdam

Friday Night Skate

De Friday Night Skate is een veelbesproken evenement in Amsterdam. Elke vrijdag wordt er een andere route afgelegd. De afstanden variëren van 15 tot 25 kilometer. De Friday Night Skate is geschikt voor ervaren skaters.
Adres:
Tolstraat 190
1074VN Amsterdam
Bekijk de website
Praktische informatie: elke vrijdagavond van het jaar is de start tussen 20:15 en 20:30 uur. Het vertrektpunt is de ronde bank voor Café Vertigo/het Filmmuseum in het Vondelpark. De tocht eindigt bij Café De Vondeltuin in het Vondepark. De tocht duurt twee uur en is gratis. U hoeft niet te reserveren; als de straten nat zijn, gaat het evenement niet door.

Skateplekken in Amsterdam

Naast de Friday Night Skate zijn er nog veel meer mogelijkheden en plekken waar u Amsterdam en omgeving op skates kunt ontdekken. Als u graag door de natuur skate dan zijn de geasfalteerde paden in het Vondelpark, Spaarnwoude en het Amsterdamse Bos perfect voor u. Vooral in de zomer zult u veel andere sportliefhebbers tegenkomen. In de herfst en de winter zijn deze locaties minder druk, en zijn ze even mooi.

Als u van inline-skaten en water houdt, kijk dan ook eenst voorbij de mooie maar drukke grachten van Amsterdam. De Gaasperplas is een goed alternatief. U kunt helemaal om dit meer heen skaten. Een rondje om het KNSM/Java-eiland is ook te doen. Naast mooie uitzichten over het IJ krijgt u een blik op de modernste woonwijk van Amsterdam.

Amsterdam skatestad!

Het is niet verrassend dat Amsterdam een populaire stad is bij inline-skaters. Er valt veel te zien en te doen voor zowel beginnende als ervaren inline-skaters. Vooral in de zomer worden er allerlei evenementen en tochten georganiseerd in en om de stad. Dit zijn onder andere tochten voor groepen en voor individuele skaters, half-pipes en rollerdisco's. Amsterdam is een geweldige stad om op wieltjes te ontdekken. Meer informatie: Friday Night Skate.

Vond je dit interessant? Ontdek meer