View of Dam square and the royal Palace
Kastelen

Het Koninklijk Paleis Amsterdam

232 van 310 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Nieuwezijds Voorburgwal 147
1012RJ Amsterdam

Het Koninklijk Paleis bevindt zich op de Dam in Amsterdam. Het is één van de drie paleizen die de Koninklijke Familie nog steeds gebruikt. Koning Willem-Alexander woont niet in het Koninklijk Paleis Amsterdam, maar ontvangt er van tijd tot tijd wel belangrijke gasten.

  • Bekijk de tentoonstellingen en het interieus van het Koninklijk Paleis.
  • Dé plek waar het Koninklijk Huis bezoek ontvangt.
  • Laat u rondleiden of doe de audiotour.

Geschiedenis van het Koninklijk Paleis

Het 350 jaar oude paleis begon als het stadhuis van Amsterdam. In 1808 maakte Koning Lodewijk Napoleon er een paleis van. Dat is het sindsdien gebleven. Als u het paleis binnengaat kun u echter nog tekenen van de originele functie van het gebouw terugvinden.

Het Koninklijk Paleis is doorgaans toegankelijk voor publiek. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de marmeren vloeren, schitterende schilderijen, delicate sculpturen, gigantische kandelaars en een jaarlijkse tentoonstelling.

Koninklijk Paleis Museum

De tentoonstellingen en het interieur van het Koninklijk Paleis zijn beslist een bezoekje waard. U kunt het Koninklijk Paleis zelfstandig bekijken of kiezen voor een rondleiding van een uur. Deze rondleidingen maken het bezoek zeker interessanter en leerzamer, maar u moet wel twee weken van tevoren reserveren.

Accommodatie tip

Vorstelijk overnachten in de buurt van het Koninklijk Paleis? Wij hebben de beste hotels en leukste bed & breakfasts alvast voor u op een rijtje gezet.

Andere kastelen in Noord-Holland