De oude binnenstad van Amsterdam - Holland.com
Amsterdam

De oude binnenstad van Amsterdam

Amsterdam is een stad vol schitterende architectuur.Van renaissancestijl tot Art Deco tot Amsterdamse School; op talloze plekkenontdekt u mooie gebouwen, geveltjes en doorkijkjes. Eén van de mooiste buurten om eens doorheen te wandelen is de oude binnenstad.

Bekijk het Begijnhof

U begint de wandeling op de Zeedijk, diewordt gekenmerkt door vele stijlen en culturen. Zo loopt u langs het tracé vande middeleeuwse stadsmuur met de Anthoniespoort en de enige Boeddhistischetempel van Amsterdam. Wandel in de richting van de Nieuwmarkt met de veleterrassen rondom de Waag en loop via de Koningsstraat naar het water. Aan uwlinkerhand ziet u in de verte de Montelbaanstoren. Gaat u over de brug rechtsafdan bereikt u na enkele minuten GASSAN Diamonds. Steek opnieuw de brug over enga via de Jodenbreestraat langs het Rembrandt Huis in de richting van de Raamgracht. Wandel verder tot u linksaf slaat op de Oudezijds Achterburgwal envia de Grimburgwal en het Spui het Begijnhof bereikt. U moet goed zoeken wanthet Begijnhof ligt verstopt tussen het Spui en het Amsterdam Museum.

Rosse buurt

Vanafhet Begijnhof wandelt u over de Nieuwezijds Voorburgwal in de richting van deDam en van daaruit via de Damstraat naar de Wallen, ofwel de rosse buurt. Hierkunt u de fraaie Oude Kerk bezoeken of de bijzondere katholieke schuilkerk Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. De wandeling duurt ongeveer twee uur, maaronderweg kunt u diverse bijzondere musea bezoeken en wat lekkers bestellen op éénvan de vele leuke terrasjes in deze buurt.

Vond je dit interessant? Ontdek meer