© Koen Smilde Photography via I amsterdam Mediabank
Categorie:Amsterdam

De Plantage

De Plantage Amsterdam bevindt zich in het oostelijk deel van het centrum en ademt vooral rust uit. Het werd in 1680 aangelegd als wandelgebied.

  • Kom tot rust in deze groene buurt in Amsterdam.
  • Bezoek Artis en Micropia.
  • Gelegen in Amsterdam Oost.
Adres:
Plantage Kerklaan 36
1018CZ Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus is een groene oase van rust in de bruisende hoofdstad. Het is in de 17e eeuw door enkele gefortuneerde kooplieden opgericht. De geschiedenis, maar vooral de duizenden bijzondere plantensoorten maken de Hortus absoluut een bezoekje waard.

Auschwitz-monument

Tegenover de Hortus Botanicus ligt het Wertheimpark. In het park vindt u het Auschwitz-monument van Jan Wolkers. Het monument is opgebouwd uit gebroken spiegels met het opschrift 'Nooit meer Auschwitz'.

Hollandse Schouwburg

Aan dezelfde laan op nummer 24 staat de Hollandsche Schouwburg. Een gebouw met een bewogen geschiedenis. De schouwburg werd tijdens de bezetting opgeëist door de Duitsers. Van het gebouw is nu een gedenkplaats gemaakt.

Artis Magistra

Een speciaal plekje aan de Plantage Middenlaan is ingeruimd voor Natura Artis Magistra (de natuur is de leermeester van de kunst). Deze dierentuin is daarmee de oudste dierentuin op het Europese vasteland. U kunt dieren uit alle werelddelen bewonderen. Of u brengt een bezoekje aan het Geologisch Museum, het Zoölogisch Museum, de Plantenkassen, het Aquarium en het Planetarium.

Vond je dit interessant? Ontdek meer