Shoppen

Fashion shoppen in Amsterdam

125 van 188 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Amsterdam is dé plek om unieke mode items te scoren. Naast de grote ketens waar de laatste trends in de etalages hangen, vindt u bijzondere boetiekjes voor elk budget. Bekijk hieronder waar u moet zijn voor de leukste winkels.

  • Shop de laatste trends in het centrum.
  • Scoor unieke nieuwe en vintage kleding.
  • Laat u inspireren door internationale designers.

Centrum: Vanaf de Dam loopt u direct naar de meest bekende winkelstraat van Nederland: de Kalverstraat. Ook de Leidsestraat en de Nieuwendijk vindt u in het centrum. Bij regen kunt u terecht in de overdekte winkelcentra zoals Magna Plaza achter de Dam of het warenhuis De Bijenkorf. Neem ook een kijkje bij X Bank op de Spuistraat, waar veel designers hun waar tonen.

Jordaan: in deze, van oudsher gezellige volksbuurt vindt u vandaag de dag talloze kleinere designersshops. Van wat alternatiever tot wat exclusiever, maar vooral met mode voor de fijnproever.

Zuid: in Amsterdam-zuid bevinden zich chique winkelstraten als de PC Hooftstraat, de van Baerlestraat en de Beethovenstraat. Hier vindt u alle internationale topmerken bij elkaar en kunt u, met een goede gevulde portemonnee, de mooiste garderobes aanschaffen.

Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijk: Op loopafstand van het Centraal Station vindt u een van de beste winkelstraten van Nederland. Uitgestrekt over ongeveer 1 kilometer, vindt u bijzondere restaurants, trendy bars en ongeveer 250 gespecialiseerde winkels. Hier geen grote ketens, maar echt nog authentieke winkeliers met een zeer bijzonder aanbod!

Hebbedingen in De Pijp: De winkeltjes in en om de Gerard Doustraat verkopen allerlei leuke spullen en geschenken - om hebberig van te worden! In winkels zoals Anna & Nina, Charlie + Mary, Cottoncake, Felice Home of Brands, All The Luck in the World en Things I Like, Things I Love vind u zorgvuldig samengestelde collecties van kleding, sieraden, woonaccessoires en kunstwerken met een uniek Amsterdams design.