Fashion shoppen in Amsterdam - Holland.com
Amsterdam

Fashion shoppen in Amsterdam

Amsterdam is dé plek om unieke mode items te scoren. Naast de grote ketens waar de laatste trends in de etalages hangen, vindt u bijzondere boetiekjes voor elk budget. Bekijk hieronder waar u moet zijn voor de leukste winkels.

  • Shop de laatste trends in het centrum.
  • Scoor unieke nieuwe en vintage kleding.
  • Laat u inspireren door internationale designers.

Centrum: Vanaf de Dam loopt u direct naar de meest bekende winkelstraat van Nederland: de Kalverstraat. Ook de Leidsestraat en de Nieuwendijk vindt u in het centrum. Bij regen kunt u terecht in de overdekte winkelcentra zoals Magna Plaza achter de Dam of het warenhuis De Bijenkorf. Neem ook een kijkje bij X Bank op de Spuistraat, waar veel designers hun waar tonen.

Jordaan: in deze, van oudsher gezellige volksbuurt vindt u vandaag de dag talloze kleinere designersshops. Van wat alternatiever tot wat exclusiever, maar vooral met mode voor de fijnproever.

Zuid: in Amsterdam-zuid bevinden zich chique winkelstraten als de PC Hooftstraat, de van Baerlestraat en de Beethovenstraat. Hier vindt u alle internationale topmerken bij elkaar en kunt u, met een goede gevulde portemonnee, de mooiste garderobes aanschaffen.

Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijk: Op loopafstand van het Centraal Station vindt u een van de beste winkelstraten van Nederland. Uitgestrekt over ongeveer 1 kilometer, vindt u bijzondere restaurants, trendy bars en ongeveer 250 gespecialiseerde winkels. Hier geen grote ketens, maar echt nog authentieke winkeliers met een zeer bijzonder aanbod!

Hebbedingen in De Pijp: De winkeltjes in en om de Gerard Doustraat verkopen allerlei leuke spullen en geschenken - om hebberig van te worden! In winkels zoals Anna & Nina, Charlie + Mary, Cottoncake, Felice Home of Brands, All The Luck in the World en Things I Like, Things I Love vind u zorgvuldig samengestelde collecties van kleding, sieraden, woonaccessoires en kunstwerken met een uniek Amsterdams design.

Vond je dit interessant? Ontdek meer