Fietsroute door de Beemster

985 keer bekeken

10 van 17 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Een dagje op de fiets de stad uit? Amsterdam heeft schitterende natuurgebieden aan alle kanten rond de stad, met volop mooie fietsroutes. Een route die wij kunnen aanbevelen is de Beemsterroute.

  • Fiets langs groene weiden en bollenvelden.
  • Geniet van het typische Hollandse landschap vol molens en boerderijen.
  • Stop voor een hapje of drankje in een van de prachtige oud-Hollandse dorpjes.

Weidevogels

Deze route voert u door één van de oudste en mooiste droogmakerijen van Noord-Holland: de Beemster. U rijdt door graslanden en bollenvelden, langs molens en statige stolpboerderijen en onderweg kunt u talloze bijzondere weidevogels als de grutto en de tureluur zien.

Stelling van Amsterdam

Ook komt u langs vijf forten die deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam. Aan de rand van de veenpolders liggen prachtige oud-Hollandse dorpjes als De Rijp en Grootschermer waar u kunt stoppen voor een hapje of een drankje. Voor de exacte fietsroutes kunt u kaarten vragen bij bijvoorbeeld het VVV. U kunt uiteraard ook het pontje nemen achter het centraal station en op de bonnefooi naar het noorden fietsen. Volg de borden naar Purmerend en u kunt de Beemster niet missen.

Fietsroutes
Ontdek meer in de omgeving
Fietsroute door de Beemster

Fort Resort Beemster

Waar vroeger de manschappen sliepen, zijn vandaag de dag superluxe kamers. In dit prachtige fort vindt u een schitterend resort met wellness en heerlijke restaurants.

Zuidoostbeemster, Noord-Holland

Bekijk beschikbaarheid