Het Bimhuis in Amsterdam

245 keer bekeken

Het Bimhuis

De afgelopen dertig jaar is het Bimhuis de plek geweest voor geïmproviseerde muziek en jazz. Het Bimhuis trekt zowel beroemde Nederlandse musici als internationale artiesten. Het Bimhuis organiseert jaarlijks meer dan 300 concerten die een overzicht geven van de Nederlandse en internationale jazz en geïmproviseerde muziek.

Lees meer

De afgelopen veerrtig jaar is het Bimhuis de plek geweest voor geïmproviseerde muziek en jazz. Het Bimhuis trekt zowel beroemde Nederlandse musici als internationale artiesten. Het Bimhuis organiseert jaarlijks meer dan 300 concerten die een overzicht geven van de Nederlandse en internationale jazz en geïmproviseerde muziek.

Jazzpodium

In 1974 werd het Bimhuis in Amsterdam geopend. In die linkse hoogtijdagen moesten tradities het veld ruimen voor nieuwe initiatieven. Het Bimhuis groeide uit tot de belangrijkste jazzclub van de stad en is tot vandaag de dag het centrale punt in de jazz-scene. In 2005 verhuisde het Bimhuis naar het Muziekgebouw Aan 't IJ.

Jazz in Amsterdam

Als u een concert bezoekt in het Bimhuis, kunt u voorafgaand aan het concert genieten van een betaalbare maaltijd in het restaurant, en na afloop wat drinken in het café.

Ontdek meer in de omgeving
Het Bimhuis
Adres: 
Piet Heinkade 3
1019BR Amsterdam