Het Muziektheater Amsterdam

705 keer bekeken

Het Muziektheater Amsterdam

Het Muziektheater Amsterdam is een fantastische culturele locatie in Amsterdam. Het is de thuisbasis van Het Nationale Ballet en De Nederlandse Opera. Daarnaast bevat het culturele programma ook concerten van internationale artiesten en gezelschappen van over de hele wereld.

Lees meer

Het Muziektheater Amsterdam is een fantastische culturele locatie in Amsterdam. Het is de thuisbasis van Het Nationale Ballet en De Nederlandse Opera.  Daarnaast bevat het culturele programma ook concerten van internationale artiesten en gezelschappen van over de hele wereld.

Stadhuis en operagebouw in één

In de jaren tachtig van de 20e eeuw werd er in het centrum van Amsterdam een gebouw opgetrokken. Het zou zowel de nieuwe thuisbasis van het stadhuis van Amsterdam als een operagebouw worden. Het Muziektheater Amsterdam wordt daarom ook wel de 'Stopera' genoemd, een combinatie van de woorden 'stadhuis' en 'opera'.

Producties van wereldklasse

De shows die in het Muziektheater Amsterdam worden opgevoerd zijn allemaal van wereldklasse. Of het nu gaat om ballet, opera, een dansvoorstelling of een concert van een wereldberoemde artiest, bij het Muziektheater Amsterdam vindt u alleen optredens van topkwaliteit.

Ontdek meer in de omgeving
Het Muziektheater Amsterdam