Het weer in Amsterdam - Holland.com
Amsterdam

Het weer in Amsterdam

Of het nu regent of zonnig en warm is, er een frisse bries staat of het sneeuwt – Amsterdam is bij elk weer een prachtstad en in elk jaargetijde een reis waard.

  • Ook op regenachtige dagen valt er in Amsterdam van alles te ontdekken.
  • Op warme zomerdagen zijn de stadsstranden en rondvaartboten van Amsterdam extra aanlokkelijk.
  • In de winter kunt u in Amsterdam heerlijk schaatsen.

Holland wordt gekenmerkt door een gematigd zeeklimaat, met niet al te koude winters en relatief koele zomers. Eigenlijk het ideale weer voor een stadsreis naar Amsterdam. Want wie heeft er nu zin om in de hitte of bij striemende kou een stad te verkennen? Beleef Amsterdam in het eerste voorjaarszonnetje of geniet in de zomer buiten van een kopje koffie, aan een van de grachten of op het Museumplein. En mocht het in de herfst of de winter een keertje waaien of regenen – dan biedt Amsterdam ontelbare bezienswaardigheden die u kunt bezoeken.

Voor een reisje naar Amsterdam moet u vanwege het vaak wisselvallige weer dan ook altijd een regenjack inpakken – dan bent u op alles voorbereid. En wilt u van onze medewerkers een paar handige Amsterdamse tips horen? Bij mooi weer kunt u bijvoorbeeld aan het stadsstrand van Amsterdam gaan zwemmen, of bij regen een jenevertje proberen in het Proeflokaal Wynand Fockink.

Amsterdam bij mooi weer

De zon schijnt er flink op los en u heeft een prachtige dag in Amsterdam voor de boeg? Wat te denken van een boottochtje door de grachten? U kunt daarbij de stad vanaf een rondvaartboot bewonderen of zelf op een waterfiets door de grachten peddelen. Bij zonnig weer heeft u een unieke kans om de stad te verkennen. Daarna wacht een koel drankje of een stevig kopje koffie op een zonnig terrasje. We hebben voor u een paar aanbevelingen voor kroegen en cafés in Amsterdam samengesteld.

Ook ’s winters heeft Amsterdam een unieke pracht, vooral als er op de grachten geschaatst kan worden. Omdat het niet elke winter in Amsterdam koud genoeg is om ijs op de grachten te toveren, worden overal in de stad ook kunstijsbaantjes aangelegd – bijvoorbeeld pal voor het Rijksmuseum – zodat de Amsterdammers hun favoriete bezigheid niet hoeven te missen.

Wat kunt u bij regen in Amsterdam ondernemen?

Wordt er tijdens uw bezoek aan Amsterdam slecht weer voorspeld? Geen probleem. In weinig Europese steden vindt u zó veel musea en bezienswaardigheden in een zó compact gebied bij elkaar. Bezoek bijvoorbeeld het Rijksmuseum met zijn circa 8000 tentoongestelde objecten – hier kunt u zeker een volledige regendag doorbrengen, en dan heeft u nog lang niet alles gezien! Naast het Rijksmuseum vindt u ook het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum. Bovendien is er in Amsterdam het wereldberoemde wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, waar u zelfs de Nederlandse koninklijke familie tegen het lijf kunt lopen. En zo wordt een dag met druilerig weer in Amsterdam een cultureel hoogtepunt dat u niet snel zult vergeten! Overigens: wilt u weten welke evenementen en tentoonstellingen er tijdens uw verblijf plaatsvinden, dan kunt u zich informeren bij de VVV, het plaatselijke toeristenbureau.

Alles over Amsterdam

Omdat Amsterdam zo veel bezienswaardigheden, winkelmogelijkheden en een enorm aanbod van goede restaurants heeft, hebben wij voor u een overzicht van Amsterdam samengesteld – met veel handige tips, zelfs van echte Amsterdam-kenners. Wist u bijvoorbeeld dat er in Amsterdam stranden zijn? Wat dat betreft heeft u in deze stad bij elke weersgesteldheid ontelbare mogelijkheden voor een afwisselend programma.

Hotels in Amsterdam

Wat het weer ook is, met het boeken van een hotel in Amsterdam bent u op alles voorbereid. Als het regent of te koud is, heeft u de altijd nog de beschikking over een gezellige hotelkamer. In de zomer kunt een hotel met een terras of een tuin uitzoeken, zodat u bij mooi weer buiten kunt zitten. Zo beschikt het DoubleTree Hilton over een fraai dakterras met een fantastisch uitzicht, en het Conscious Hotel over een weelderige en gemeubileerde tuin.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer