Markten van Amsterdam

7.666 keer bekeken

320 van 419 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Vindt u het heerlijk om over markten te struinen, naar de koopwaar en curiositeiten op de kramen te kijken en te zoeken naar dat ene speciale koopje? Dit zijn de beste markten van Amsterdam.

  • Ontdek de grootste openlucht markt van Europa.
  • Zoek vintage schatten op de vlooienmarkt.
  • Voel je een echte Amsterdammer als je over de markten slentert.

Albert Cuypmarkt

De Albert Cuypmarkt in de Pijp is de absolute nummer één. Dit is de grootste openluchtmarkt van Europa. U kunt hier van alles vinden, van tropisch fruit en exotische vis tot boeken en elektronica. De marktlui staan bekend om hun typisch Amsterdamse humor, waar u waarschijnlijk niet aan zult ontkomen. De Albert Cuyp markt is elke werk- en zaterdag geopend.

Waterlooplein

De beste vlooienmarkt van Amsterdam bevindt zich achter de Stopera. Het Waterlooplein is een vlooienmarkt waar u oude platen, oude foto's, vintage kleding, tweedehands zonnebrillen en veel leuke curiositeiten kunt vinden. De markt op het Waterlooplein is elke werk- en zaterdag geopend.

Drijvende bloemenmarkt

Langs een deel van het Singel bevindt zich de beroemde bloemenmarkt. Alle bloemen en andere koopwaar zijn uitgestald op drijvende schuiten. Dagelijks worden verse bloemen aangeleverd vanuit de omliggende tuinbouwgebieden. De meeste toeristen kopen tulpenbollen om mee te nemen naar huis of typisch Nederlandse souvenirs bij één van de vele souvenirwinkels die tegenover de markt gelegen zijn. De drijvende bloemenmarkt is elke dag geopend.

Noordermarkt

De Noordermarkt is de buurtmarkt van de Jordaan. Het is een mix van een vlooien- en antiekmarkt en een 'boerenmarkt' met biologische producten. De sfeer is er altijd erg ontspannen. U kunt de Noordermarkt alleen op maandag en zaterdag bezoeken.

De Bazaar ('Zwarte Markt')

De Bazaar is de grootste overdekte markt van Europa. Hoewel velen nog altijd over de Zwarte Markt spreken, is de markt tegenwoordig geheel legaal - maar het assortiment is uniek gebleven. U vindt er alles, van meubels en elektronica tot mode en cosmetica. Wie over de Oosterse Markt rondzwerft, waant zich in het Midden-Oosten.

De Bazaar bevindt buiten Amsterdam, in Beverwijk, maar u bent er snel: op zondagen vertrekt van achter het Centraal Station zelfs de razendsnelle Bazaarboot. De Bazaar is op zaterdag en zondag geopend.

Vrijmarkt

Eens per jaar, op Koningsdag, worden er door heel Nederland duizenden vrijmarkten gehouden. De populairste vrijmarkt wordt gehouden in het Vondelpark in Amsterdam. Niet makkelijk te bereiken door de feestende menigte, maar beslist de moeite waard!

Accommodatie tips

Wilt u in Amsterdam overnachten na een dagje shoppen op de diverse markten? Dat kan! Bekijk hier ons aanbod.

Ontdek meer in de omgeving
Markten in Amsterdam