EYE Amsterdam - Holland.com
Musea in Amsterdam

EYE Amsterdam

Adres:
IJpromenade 1
1031KT Amsterdam
Bekijk de website

EYE, het filmmuseum aan het IJ in Amsterdam, nodigt u uit een bezoek te brengen aan de vier filmzalen, tentoonstellingsruimte, interactieve 'basement', museumwinkel en het café-restaurant. EYE Film Instituut Nederland leert u op bijzondere wijze kennismaken met alle facetten van film en bewegend beeld.

  • Bezoek EYE Film Instituut Nederland en leer meer over bewegend beeld.
  • Ontdek de vele leuke films die er draaien of leer van de educatieve programma’s en activiteiten.
  • Neem een drankje op het terras met schitterend uitzicht over het IJ.

EYE Film Instituut Nederland

EYE is het enige museum in Nederland dat zich exclusief richt op film en bewegend beeld. EYE toont film als kunst, vermaak, cultureel erfgoed en informatiedrager. Met een scherp oog voor actuele, historische en artistieke ontwikkelingen worden tentoonstellingen met omlijstende filmprogramma’s samengesteld. Speciale aandacht gaat ook uit naar de jeugd. Naast kinder- en familiefilms verzorgt EYE educatieve programma's en activiteiten voor jongeren en volwassenen. De basement biedt de bezoeker, jong en oud, de mogelijkheid om op interactieve wijze door de gedigitaliseerde collectie van EYE te struinen. In de museumwinkel is een breed assortiment aan filmgerelateerde producten te vinden en het café-restaurant, met terras op het zuiden, heeft een prachtig uitzicht over het IJ.

Bezoek EYE Amsterdam

Aan de noord-oever van het IJ, pal tegenover station Amsterdam Centraal staat het nieuwe onderkomen van EYE Film Instituut Nederland. Het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects heeft een in het oog springend gebouw ontworpen met onder andere vier filmzalen met totaal 640 stoelen en 1.200 m² tentoonstellingsruimte.

Openingstijden            

EYE is geopend van zondag tot en met donderdag van 10.00 - 22.00 en op vrijdag en zaterdag van 10.00 - 23.00; afhankelijk van de aanvang van de laatste voorstelling.

Adres & bereikbaarheid

Filmmuseum EYE vindt u aan de IJpromenade 1 in Amsterdam. Het is gemakkelijk met de auto en per openbaar vervoer te bereiken via station Amsterdam Centraal. Vanaf station Amsterdam Centraal gaat 24 uur per dag een gratis pont naar de overkant van het IJ en terug. Automobilisten en fietsers kunnen parkeren aan de achterzijde van het gebouw.

Meer in de omgeving

Wanneer u een bezoek brengt aan filmmuseum EYE, dan wilt u uiteraard wel meer bekijken in de mooie hoofdstad Amsterdam. Zo is bijvoorbeeld het technologiemuseum Nemo zeer de moeite waard, maar ook beroemde musea als het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum mag u absoluut niet missen.

Tip van de redactie

Huur een fiets en ontek ook de fraaie natuur in de omgeving. Fiets door de polders rond Amsterdam richting Volendam en Edam en bezoek de schitterende oud-Hollandse dorpjes aan het IJsselmeer.

Vond je dit interessant? Ontdek meer