© Janiek Dam
Musea

De Hermitage

130 van 205 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Amstel 51
1018EJ Amsterdam

De grootste dependance van de wereldberoemde Hermitage in Sint Peteresburg bezoekt u in Amsterdam. In wisselende tentoonstellingen ziet u topstukken uit de Russische collectie. Sinds 2009 is het museum gevestigd in de Amstelhof, een indrukwekkend gebouw aan de Amstel.

  • Bezoek het eeuwenoude Amstelhof.
  • Ontdek topstukken uit Rusland.
  • Bekijk de doorlopende tentoonstelling Hollandse meesters van de Gouden Eeuw.

Kunst uit Rusland

De kunstcollectie in de Hermitage in Sint Petersburg was zo groot dat het museum besloot diverse werken onder te brengen in dependances. De grootste hiervan is gevestigd in Amsterdam. Aanvankelijk werd de Russische kunst getoond in een klein gebouw, maar in 2009 opende de Hermitage in de Amstelhof. Al na een jaar verwelkomde het museum haar miljoenste bezoeker. De Hermitage behoort hierdoor tot de topattracties van Amsterdam.

Geschiedenis van de Amstelhof

U zou het nu niet meer zeggen als u door het gebouw loopt, maar ruim drie eeuwen was de Amstelhof een tehuis voor ouderen. Omdat het niet meer aan de moderne eisen van een verpleeghuis voldeed, droeg de beheerder het pand over aan de gemeente Amsterdam. De laatste bewoners vertrokken in 2007 en in de 2 jaar die erop volgden, werd het pand grondig verbouwd. Nu is het een van de meest bezochte musea van de stad.

Bereikbaarheid en parkeren bij de Hermitage

Vanaf het Centraal Station in Amsterdam is de Hermitage eenvoudig te bereiken per tram en metro. Komt u met de auto, dan kunt u deze tegen betaling parkeren in de autogarage bij het Waterlooplein.

In de buurt van de Hermitage

Bent u bij de Hermitage, dan kunt u in slecht een paar minuten wandelen naar onder andere de Stopera, Theater Carré, het Waterlooplein of het Joods Historisch Museum.

Accommodatie bij de Hermitage

De omgeving van de Hermitage is een uitstekende plek voor een accommodatie. U bent hier in de buurt van veel bezienswaardigheden en theaters zoals Carré en de Stopera.

Tip van de redactie: bezoek de tentoonstelling Hollanders uit de Gouden Eeuw. Voor deze tentoonstelling hangen 30 reusachtige groepsportretten uit de 17e eeuw afkomstig uit het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum in de Hermitage.

Musea

Hollanders van de Gouden Eeuw

Unieke portrettenserie uit de 17de en 18de eeuw in de Hermitage Amsterdam.

Blog: