Het Cromhouthuis en het Bijbels Museum - Holland.com
Musea in Amsterdam

Het Cromhouthuis

Adres:
Herengracht 366
1016CH Amsterdam
Openingstijden & tickets

Heeft u altijd al eens binnen willen kijken in een historisch grachtenpand? Bezoek dan het majestueuze Cromhouthuis, een prachtig grachtenhuis aan de sfeervolle Herengracht in Amsterdam. Maak kennis met de familie Cromhout die in de zeventiende en achttiende eeuw het pand bewoonde en bezoek het Bijbels Museum op de bovenste verdiepingen.

  • Bewonder het prachtige plafond van de salon.
  • Ontdek exotische schatten in het rariteitenkabinet.
  • Neem een kijkje in het Bijbels Museum.

Plafond vol schilderingen

Het Cromhouthuis werd in de zeventiende eeuw gebouwd door de familie Cromhout, een rijke handelaarsfamilie uit Amsterdam. Wandel door de salon, het hart van het huis waar vroeger feesten gehouden werden, en bewonder het prachtige plafond vol met schilderingen van Jacob de Wit.

Rariteitenkabinet

Neem ook een kijkje in de Antichambre. Bezoekers van de Cromhout familie werden hier opgevangen voordat ze de salon betraden. Behalve regelmatig wisselende tentoonstellingen vindt u hier het rariteitenkabinet, een typisch fenomeen uit de Gouden Eeuw. Rijke families hadden vaak een kast vol met deurtjes en laatjes met allerlei exotische schatten en de fortuinlijke Cromhout familie was daarop geen uitzondering.

Bijbels Museum

Vergeet niet de bovenste verdiepingen van het Cromhouthuis te bezoeken. Hier vindt u het Bijbels Museum, waar u allerlei bijzondere voorwerpen vindt die u meenemen door de wereld van de Bijbel. Leer alles over bekende bijbelverhalen en de invloed van de Bijbel op de huidige Westerse cultuur. Bekijk een model van de tempel van Solomon, verschillende bijzondere bijbels en Egyptische archeologische vondsten.

Koop direct uw ticket

Bent u van plan om het Cromhouthuis en het Bijbels Museum te bezoeken? Bespaar dan tijd en koop uw kaartje inclusief gratis audiotour direct online.

Vond je dit interessant? Ontdek meer