Het Scheepvaartmuseum

1.450 keer bekeken

75 van 116 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het Scheepvaartmuseum laat je ontdekken hoeveel van onze welvaart en cultuur we te danken hebben aan de zee. In en rond het prachtige ’s Lands Zeemagazijn, een van de grootste Gouden Eeuw-gebouwen van Amsterdam, vind je elf tentoonstellingen, de attractie De Zeereis en het VOC-schip Amsterdam. Samen vertellen ze de rijke maritieme geschiedenis van Nederland.

  • Bezoek de replica van het VOC schip uit 1749.
  • Bekijk een van de grootste maritieme collecties ter wereld.
  • Geniet van de spectaculair overdekte binnenplaats.

Prikkelend en inspirerend

De tentoonstellingen in Het Scheepvaartmuseum prikkelen, inspireren en verhelderen. In de sfeervolle ruimtes is het alsof de topstukken uit de wereldberoemde collectie een gesprek met u aangaan.

Stap aan boord van De Zeereis, waar u een levensecht avontuur op zee beleeft. De sfeervolle objecttentoonstellingen zoals Atlassen en Navigatie-instrumenten tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld.

Vergeet vooral niet het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bezoeken waar u kunt ervaren hoe het leven er vroeger aan toeging op een VOC-schip.

U kunt tijdens het bezoek gebruikmaken van de gratis audiotour of deelnemen aan de rondleiding.

Prachtige binnenplaats

Het Scheepvaartmuseum ligt op loopafstand van Amsterdam Centraal Station. Iedereen, jong en oud, is welkom om te genieten van het gebouw en de tentoonstellingen. Het restaurant, de bibliotheek en de museumwinkel zijn gratis toegankelijk vanaf de spectaculaire overdekte binnenplaats.

De Gouden Eeuw

Bezoek de steden die een sleutelrol speelden in de Gouden Eeuw en ontdek de kunstzinnige evolutie van Nederland.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Het Scheepvaartmuseum
Adres: 
Kattenburgerplein 1
1018KK Amsterdam
Bekijk de website
Openingstijden & tickets