Categorie:Musea in Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum laat u ontdekken hoeveel van onze welvaart en cultuur we te danken hebben aan de zee. Het museum huist in een van de grootste Gouden Eeuw-gebouwen van Amsterdam en herbergt een indrukwekkende maritieme collectie van zeekaarten, schilderijen, navigatie instrumenten en scheepsmodellen. Rond het museum liggen enkele historische schepen, waaronder het VOC-schip Amsterdam. Klim aan boord en ervaar het leven in Amsterdam van de Gouden Eeuw.

  • Bezoek de replica van het VOC schip uit 1749.
  • Bekijk een van de grootste maritieme collecties ter wereld.
  • Ga mee op reis naar de Gouden Eeuw in de Virtual Reality experience Dare to Discover.

Prikkelend en inspirerend

De tentoonstellingen in Het Scheepvaartmuseum prikkelen, inspireren en verhelderen. In de sfeervolle ruimtes is het alsof de topstukken uit de wereldberoemde collectie een gesprek met u aangaan.

Stap aan boord van De Zeereis, waar u een levensecht avontuur op zee beleeft. De sfeervolle objecttentoonstellingen zoals Atlassen en Navigatie-instrumenten tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Vergeet vooral niet het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bezoeken waar u kunt ervaren hoe het leven er vroeger aan toeging op een VOC-schip. U kunt tijdens het bezoek gebruikmaken van de gratis audiotour of deelnemen aan de rondleiding.

VR Journey 'Dare to Discover'

Stap aan boord van het VOC-schip ‘Amsterdam’ en ga terug naar de Gouden Eeuw. In deze virtuele reis maakt u een vlucht over de historische haven van het 17e-eeuwse Amsterdam. Ervaar zelf hoe de haven floreert en in een razendsnel tempo ontwikkelt. Zie hoe het nieuwe land ontstaat en bekijk de aan- en afvoer van handelswaar door handelaren van verschillende nationaliteiten.

De VR tour start elk kwartier en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Prachtige binnenplaats

Het Scheepvaartmuseum ligt op loopafstand van Amsterdam Centraal Station. Iedereen, jong en oud, is welkom om te genieten van het gebouw en de tentoonstellingen. Het restaurant, de bibliotheek en de museumwinkel zijn gratis toegankelijk vanaf de spectaculaire overdekte binnenplaats.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer