Het Woonbootmuseum - Holland.com
Musea in Amsterdam

Het Woonbootmuseum

Adres:
Prinsengracht 296K
1016HW Amsterdam
Bekijk de website

Het Woonbootmuseum in Amsterdam is opgericht toen een bewoner merkte hoe nieuwsgierig mensen waren naar zijn woonboot.

  • Bekijk het leven aan boord van een woonboot.
  • Rondleiding in vele talen.
  • De woonboot is ingericht alsof hij nog steeds wordt bewoond.

In 1997 richtte Vincent van Loon het Woonbootmuseum op in de Hendrika Maria, een vrachtschip uit 1914. Hij verbouwde het schip tot woonboot in de zestiger jaren. De woonboot is nog steeds ingericht alsof hij nog wordt bewoond. Bezoekers krijgen zo een realistische indruk van het leven op een woonboot. Vragen als “Waar haal je stroom en schoon water vandaan?” en “Is het niet koud?” worden beantwoord.

Drijvend cultureel erfgoed

Geïnteresseerden kunnen de woonboot, die dicht bij het Anne Frank Huis is aangemeerd. In tegenstelling tot in veel musea mogen er aan boord foto’s worden genomen. Bovendien is er een kinderspeelplek. U kunt zelf door de woonboot lopen met behulp van de brochure, die in vele talen beschikbaar is. Haal koffie, thee of fris in de Hollandse zitkamer in vijftiger-jarenstijl en een souvenir in de museumwinkel op weg naar buiten.

Bezoekers van over de hele wereld

De toegang is heel goedkoop: slechts €4,50 per persoon of gratis met de Amsterdam Stadspas. De boot is het hele jaar geopend en het is een geweldige manier om een uur of twee door te brengen. De openingstijden zijn 10.00 tot 17.00 uur van dinsdag t/m zondag . In de zomermaanden is het woonbootmuseurm zeven dagen per week open.

Vond je dit interessant? Ontdek meer