Foto: © Antonio Molinari
Musea in Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is hét nationale museum van Nederland waar het verhaal wordt verteld van Nederland, van de Middeleeuwen tot nu. De wereldberoemde hoogtepunten uit de Nederlandse Gouden Eeuw – zoals de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en het Melkmeisje van Johannes Vermeer - kunt u in het Rijksmuseum bewonderen.

  • Het Rijksmuseum is een Must see tijdens uw bezoek aan Amsterdam.
  • Bewonder topstukken uit de Nederlandse Gouden eeuw waaronder de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.
  • 8.000 objecten in 80 zalen vertellen u het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

Een reis door de tijd

De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. Bezoekers kunnen een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd ervaren. In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

Topstukken die u niet mag missen

De collectie van het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland van de Middeleeuwen tot nu. Kunst en geschiedenis in een internationale context. Wat u absoluut niet mag missen:

  • De Nachtwacht, het bekendste en wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
  • De Eregalerij met schilderijen van grote meesters, zoals Frans Hals, Jan Steen, Vermeer en Rembrandt vindt u hier naast elkaar. Ook als u maar kort de tijd heeft kunt u hier het beste van de gouden eeuw tezamen bewonderen.
  • Neem een kijkje in het leven in de Gouden Eeuw, bekijk de eeuwenoude poppenhuizen daterend vanaf 1676.
  • Een geweldige collectie Delfts blauw aardewerk, van theeserviezen tot vazen.
  • De Cuypersbibliotheek is de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland en is na een intensieve restauratie, geheel in originele staat teruggebracht.

De Philipsvleugel

In de Philipsvleugel organiseert het Rijksmuseum meerdere tentoonstellingen per jaar, zowel uit eigen collectie als met (inter)nationale bruiklenen. Er is een coffee corner aanwezig in de Philipsvleugel. Ook kunt u hier catalogi en cadeaus behorend bij de tentoonstellingen kopen.

Eten & Drinken

De Rijksmuseumtuin, Rijksshop en Café zijn ook zonder entreeticket te bezoeken van 9 tot 18 uur. Wilt u uw bezoek combineren met lunch of diner? RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum, dagelijks open van 11.30 – 22.00 uur.

Bezoek het Rijksmuseum

Of u nu een kort of een lang verblijf in Amsterdam gepland heeft, een bezoek aan het Rijksmuseum mag natuurlijk niet ontbreken. Het Rijksmuseum is dagelijks open van 9 tot 17 uur. De kassa van het Rijksmuseum sluit om 16.30 uur. Toegangsprijzen zijn 17,50 euro voor volwassenen en gratis voor jongeren tot en met 18 jaar. Tickets kunt u online of aan de kassa bestellen.

Meer in de omgeving

Naast het Rijksmuseum zijn er in de hoofdstad natuurlijk nog vele andere bezienswaardigheden in de omgeving. Zo is een bezoek aan het beroemde Anne Frank Huis de moeite waard, maar natuurlijk ook filmmuseum EYE Amsterdam of Van Gogh Museum mag u beslist niet missen.

Tip van de redactie

Koop vooraf een online ticket, dan kunt u in de fastlane en hoeft u niet langs de kassa.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer