Sexmuseum Amsterdam - Holland.com
Foto: Sexmuseum Amsterdam entrance
Amsterdam Musea

Sexmuseum Amsterdam

Adres:
Damrak 18
1012LH Amsterdam
Bekijk de website

Als u vanuit Amsterdam Centraal Station, richting de Dam, Madame Tussauds of de Nieuwe Kerk loopt, komt u langs het Sexmuseum. Dit is het eerste en oudste Sexmuseum ter wereld en wordt ieder jaar door circa 500.000 bezoekers bezocht. Het is een toonaangevend museum met een grote collectie van standbeelden, schilderijen, foto's, video’s en objecten.

  • ’s Werelds oudste Sexmuseum.
  • Jaarlijks 500.000 bezoekers.
  • Toegang alleen voor 16 jaar en ouder.

De geschiedenis van seks

Het motto van het museum is: 'Sex is de natuurlijkste zaak van de wereld.' Alle zalen en galerijen zijn vernoemd naar historische figuren uit de geschiedenis en deze komen steeds kort aan de orde. Het museum laat zien dat seks een belangrijke rol heeft gespeeld in de (kunst)geschiedenis. Sommige mensen hebben een bijzondere interesse in objecten zoals de erotisch beschilderde Delfts blauwe tegels, anderen komen uit vrolijke nieuwsgierigheid.

Het 17-eeuwse pand

Alle spullen in dit museum zijn verzameld door de eigenaren en worden geëxposeerd in het 17e-eeuwse pand. Dit pand bestaat uit twee achterhuizen, een voorhuis en een zelf ontworpen trappenhuis dat met elkaar verbonden is. Het resultaat is een spannend labyrint van kamers en gangen.

Musea in de buurt

Amsterdam kent een hoge museumdichtheid, dus er zijn nog tal van andere musea die u aan uw lijstje kunt toevoegen. Wat dacht u van het Grachtenhuis museum, het Woonbootmuseum of het Tulpenmuseum. Vanaf het Damrak loopt u binnen 10 minuten naar het Amsterdam Museum, waar het verhaal van Amsterdam verteld wordt. Niet veel verder ligt het Begijnhof, een mooi plekje om even uit te rusten.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: