Musea

Tassenmuseum Hendrikje

18 van 26 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Herengracht 573
1017CD Amsterdam
Bekijk de website

Tassenmuseum Hendrikje geeft een overzicht van de geschiedenis van de westerse damestas vanaf de late Middeleeuwen tot vandaag de dag. De collectie laat zien dat de tas bestaat in uiteenlopende vormen en materialen, en met uiteenlopende functies en decoraties.

  • Leer alles over de geschiedenis van de damestas.
  • Ontdek de uitgebreide collectie: van tassen uit de late Middeleeuwen tot vandaag de dag.
  • Bewonder het grachtenpand uit 1664 waar het museum in gevestigd is.

Tassententoonstelling in de woning van de burgemeester

Tassenmuseum Hendrikje heeft een permanente, historische collectie. Ook worden er regelmatige nieuwe tentoonstellingen georganiseerd met het werk van hedendaagse ontwerpers uit binnen- en buitenland.

Het museum bevindt zich in een indrukwekkend grachtenpand uit 1664, gebouwd voor de toenmalige burgemeester van Amsterdam. Alleen de beschilderde plafonds en schoorsteen zijn al een bezoekje waard.

Bezoek het museum - niet alleen voor dames

Dames zullen zich gegarandeerd vermaken tijdens een bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje. Maar we kunnen de heren zeker aanraden om mee te gaan - als de tassen u werkelijk niets doen, doet het pand het wel.

Overnachten in Amsterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Watch this video: Museum of Bags and Purses