Musea

Tropenmuseum in Amsterdam

17 van 23 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Linnaeusstraat 2
1092CK Amsterdam
Bekijk de website

In een van de mooiste gebouwen in Amsterdam, vindt u het Tropenmuseum. Hier ontdekt u de mooiste schatten en verhalen van over de hele wereld.

  • Maak een ontdekkingsreis door de diverse culturen.
  • Bewonder het prachtige gebouw uit 1926.

Het Tropenmuseum toont culturen uit alle hoeken van de wereld. Van Afrika tot aan Zuid-Oost Azië en van India tot aan Latijns-Amerika. Uit het heden en verleden ziet u rituelen, feesten en versieringen, maar ook rouwverwerking en conflicten. Het museum heeft vaste en wisselende tentoonstellingen. In de vaste tentoonstellingen ziet u onder andere schatten uit Nederlands-Indië in de tijd van de VOC.

Rijksmonument

Het gebouw van het Tropenmuseum alleen al is de moeite waard. Het werd in 1926 geopend in het bijzijn van Koningin Wilhelmina als Koloniaal Instituut. Bij binnenkomst staat u al snel in de Lichthal, vanwaar u het gehele museum kunt overzien. Het ontwerp van J.J. van Nieukerken werd in 2003 toegevoegd aan de lijst van Rijksmonumenten.

Loop ook eens rond door de omgeving van het museum. De buurt is een van de hipste van Amsterdam. U kunt hier ook naar de dierentuin Artis. Direct naast het Tropenmuseum ligt het Oosterpark en vindt u diverse restaurants en cafés.

Tropenmuseum Junior

In het Tropenmuseum Junior, speciaal voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar, nemen Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef de bezoekers mee op ontdekkingsreis door Marokko. Kinderen kunnen hier met van alles aan de slag: mozaïek, mode, kalligrafie, keukengeheimen.
Let op: vooraf reserveren is aan te raden!

Openingstijden van het Tropenmuseum

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag en in vakanties ook op maandag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Wilt u het Tropenmuseum bezoeken in combinatie met andere musea? De Holland Pass is dan een goede optie om geld te besparen.

Overnachten bij het Tropenmuseum

Wilt u het hele weekend kunnen genieten van het Tropenmuseum en andere musea of activiteiten in Amsterdam? Boek dan een hotel en verken de stad op uw gemak. Bekijk snel het aanbod.