Vier oud & nieuw in Amsterdam - Holland.com
Amsterdam

Vier oud & nieuw in Amsterdam

Luid het nieuw jaar in Amsterdam tijdens één van de vele oud & nieuw feesten. Waar u ook bent, er is van alles te doen. Zorg wel dat u tijdig uw voorbereidingen treft. Lees hier hoe u het leukst oud & nieuw viert in Amsterdam.

"Ga bruisend het nieuwe jaar in"

  • Bezoek één van de vele New Year's Eve-feesten in Amsterdam.
  • Eet oliebollen en appelflappen met de Amsterdammers.
  • Geniet van het mooie vuurwerk!

Amsterdammers zijn gek op de feestdagen, en op oud & nieuw in het bijzonder. Dus dat wordt overal volop gevierd! Van grote dancefeesten met top dj's tot een exclusief gekostumeerd bal, tot straatfeesten op verschillende pleinen in de stad.

Reserveer vooraf

Zoals gezegd; de lijst met feesten en partijen voor oud & nieuw is eindeloos. Maar probeer vooraf uw keuze te maken, want voor vele feesten moet u tijdig een kaartje kopen. Zelfs voor veel cafés en restaurants geldt op oudjaarsavond dat u niet zomaar naar binnen kunt, maar dat er besloten avonden zijn waarvoor u moet reserveren.

Straatfeesten en vuurwerk

Heeft u geen speciale kaarten voor een feest of diner, wees niet getreurd. Er zijn namelijk volop feesten op de grote pleinen, zoals op Nieuwmarkt en het Museumplein, maar ook op het Leisdeplein en Rembrandtplein is volop vermaak. Vuurwerk wordt traditiegetrouw afgestoken aan de Amstel. Vanaf de Magere Brug heeft u een adembenemend uitzicht op dit festijn. 

Denk er wel aan om op tijd een hotel te reserveren.

The Day After

Na een avondje doorzakken is er niets lekkerder dan een frisse wandeling te maken door het Vondelpark en een lekkere typische Hollandse kroket mag daarbij natuurlijk ook niet ontbreken. Voor het gemakt kunt u deze bij de Febo zelf uit de muur trekken…en daarna kunnen de goede voornemens in gaan!

Vond je dit interessant? Ontdek meer