Overdekt winkelen in Amsterdam - Holland.com
Amsterdam

Overdekt winkelen in Amsterdam

Ervaren shoppers laten zich niet ontmoedigen door een paar regendruppels. Maar een regenachtige dag in Amsterdam wordt een stuk leuker als u zichzelf trakteert in een van de overdekte winkelcentra en warenhuizen die Amsterdam rijk is. De geschiedenis en indrukwekkende architectuur herbergen een schat aan lokale en internationale producten.

  • Winkel bij alle weersomstandigheden in de overdekte winkelcentra en warenhuizen van Amsterdam.
  • Er zijn drie grote overdekte winkelmogelijkheden binnen loopafstand van elkaar.
  • Ontdek de geschiedenis en prachtige architectuur van een aantal van Amsterdams mooiste winkelgelegenheden.

Koninklijk winkelen in Magna Plaza

Magna Plaza lijkt in niets op de vierkante winkelgelegenheden in andere steden. Het is een prachtige, sfeervolle locatie. Het gebouw ligt direct achter het Koninklijk Paleis in het centrum van Amsterdam en deed oorspronkelijk dienst als centraal postkantoor. Het is eind negentiende eeuw ontworpen door Cornelis Henrik Peters en heeft neogotische en neorenaissancistisch elementen, zoals de gebeeldhouwde pilaren, vergulde bogen en glazen koepel in het plafond. In de jaren negentig van de vorige eeuw is het gebouw getransformeerd tot winkelparadijs. Stap binnen en ontdek een uiteenlopende combinatie van winkels variërend van luxe labels tot modeketens, sieraden, cosmetica en interieur. Het centrum is zeven dagen per week geopend en blijft ook langer open dan de meeste winkels in het stadscentrum van Amsterdam.

Luxe artikelen in de Bijenkorf

Om uw koffers te vullen met de nieuwigheden van internationale modehuizen of ze verlangend te bewonderen, gaat u naar het topwarenhuis in Amsterdam. De Bijenkorf begon als kleine fourniturenwinkel in 1870 en groeide uit tot een geliefde winkelattractie op de Dam. Creatieve en extravagante etalages nodigen je uit om binnen de indrukwekkende verscheidenheid aan luxe modemerken te ontdekken. Vele daarvan zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf en hangen naast opkomende Nederlandse ontwerpers en streetwearmerken. Er is ook een groot aantal shop-in-shops, waar klanten een miniversie van bijvoorbeeld Tiffany & Co, Louis Vuitton, Burberry en Dior kunnen bezoeken.

Winkelen met uitzicht in de Kalvertoren

In de drukste winkelstraat in Amsterdam, de Kalverstraat, zijn veel bekende en grote modemerken te vinden. Een van de hoogtepunten is hier de Kalvertoren: een toren van staal en glas, waar je vanuit het Blue Amsterdam restaurant op de bovenste verdieping een adembenemend uitzicht hebt. In het drie verdiepingen tellende centrum ligt een aantal winkels verscholen. Hier koop je kleding, cosmetica, accessoires en sportproducten. Bezoek ook de HEMA, een iconische Nederlandse winkel die betaalbare kleding en interieurproducten verkoopt en oorspronkelijk is opgericht door de eigenaren van de Bijenkorf.

In de buurt

In het centrum van Amsterdam is het hel jaar door van alles te beleven. Op de Dam ziet u straatartiesten, muzikanten, rondleidingen en af en toe ook een paardenkoets. U kunt hier ook Madame Tussauds bezoeken en u mengen onder beroemde gezichten (zij het van was). En als u echt een stukje Amsterdamse geschiedenis wilt proeven, bezoekt u het Koninklijk Paleis, de daarnaast gelegen Nieuwe Kerk of het Amsterdams Museum.

Tip van de redactie: Een kop koffie en een lunchpauze horen bij elke winkelervaring. De kroonluchters en het donkere gepolijste hout in Grand Café Ovidius in de Magna Plaza vormen de perfecte omgeving om even tot rust te komen. Geniet na van uw aankopen in het Dam Café op de begane grond van de Bijenkorf, dat bekend staat om zijn goede wijnen (en de gelegenheid om naar mensen te kijken). Een andere aanrader is het fusionrestaurant The Kitchen op de bovenste verdieping.

Vond je dit interessant? Ontdek meer