Paradiso - Holland.com
Amsterdam Nachtleven

Paradiso

Adres:
Weteringschans 6-9
1017SG Amsterdam
Bekijk de website

Elke muziekliefhebber in Nederland kent het: Paradiso... ook wel de poptempel van Amsterdam genoemd. Het gebouw staat aan de Weteringsschans, vlak bij het Leidseplein, en is gevestigd in een oude kerk die rond 1880 is gebouwd in neo-Romaanse stijl. Vandaag de dag gaan er vooral muziekliefhebbers naar binnen... zo'n 1.500 per keer maximaal.

  • Bezoek Paradiso, de poptempel van Amsterdam.
  • Geniet van een fantastische avond bij een concert in Paradiso.
  • Paradiso organiseert ook feesten en andere culturele activiteiten.

Hippie-honk

Deel van de beroemdheid van Paradiso stamt uit 1967 toen het gebouw van de Vrije Gemeente werd gekraakt door een groep hippies die een eigen club wilde. Een andere groep hippies in het Vondelpark hoorden ervan en zetten hun 'love-in' voort in Paradiso. Vlak hierna werd de kerk het 'kosmisch ontspanningscentrum Paradiso'.

Beroemde bands

Al snel kwamen grote bands als Pink Floyd en Captain Beefheart spelen en zo werd de reputatie al snel gevestigd. Ook vandaag de dag worden er dagelijks concerten gegeven en treden er regelmatig artiesten van wereldformaat op. Daarnaast zijn er ook feesten en andere culturele activiteiten.

Overnachten in Amsterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Zoek naar andere soortgelijke dingen: