Parkeren in Amsterdam - Holland.com
Foto: Instagram @marissa.trefry
Amsterdam

Parkeren in Amsterdam

Amsterdam telt meer auto's dan parkeerplaatsen en hanteert daarom een streng parkeerbeleid. Komt u naar Amsterdam per auto, zorg dan dat u weet waar u wel en niet mag parkeren en zorg dat u netjes betaalt. Lees hier meer over parkeerlocaties, tarieven en P+R parkeerterreinen in Amsterdam.

Parkeren in Amsterdam

In Amsterdam kunt u langs de straten en grachten parkeren, of in een van de parkeergarages. Maar let op, de tarieven zijn niet overal gelijk. Zo betaalt u in sommige gebieden € 1,50 per uur en in het centrum tot € 5  per uur. Betalen kan meestal met PIN of creditcard, maar dit verschilt per automaat. Wanneer u niet betaalt riskeert u een boete of kan uw auto zelfs worden weggesleept!

Op zon- en feestdagen kunt u gratis op straat parkeren, behalve in stadsdeel Centrum, Zuidoost en op het NDSM-terrein in Noord. Op Koningsdag is parkeren in heel Amsterdam gratis, maar in verband met de drukte adviseren we u om per openbaar vervoer te reizen

P+R (parkeren en reizen)

Voordelig parkeren? Kies dan voor een van de P+R parkeerlocaties in en om de stad. Van daaruit reist u met het openbaar vervoer gemakkelijk naar het centrum. Dat kan met een reguliere OV-chipkaart of met een P+R GVB-kaart die u kunt kopen bij de blauwe P+R automaten. Gaat u betalen, laat dan uw OV-chipkaart of P+R GVB-kaart zien zodat u een aangepast P+R tarief betaalt. P+R parkeerplaatsen kennen meestal een dag- en een uurtarief.

In Amsterdam zijn er diverse P+R parkeerlocaties, zoals P+R Zeeburg of naar P+R Olympisch Stadion. Voor meer adressen en informatie over parkeren in Amsterdam kunt u terecht bij uw accommodatie of bij de lokale VVV.

Vond je dit interessant? Ontdek meer