Foto: © Marie Charlotte Pezé via I amsterdam
Amsterdam

Pathé Tuschinski Amsterdam

In het hart van Amsterdam vindt u de bijzondere bioscoop Pathé Tuschinski. Het gebouw stamt uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Meteen bij binnenkomst wordt u ontvangen in de indrukwekkende foyer. Heeft u een kaartje voor de film in de grote zaal? Voor de film begint zult u uw ogen uitkijken.

  • Bekijk de nieuwste films uit Hollywood in deze prachtige zaal.
  • Ontdek bouwstijlen als Art deco, Jugendstil, Art Nouveau en Amsterdamse School.
  • Voor en na de film kunt u in de foyer terecht voor snacks en een drankje.
Adres:
Reguliersbreestraat 26-34
1017CN Amsterdam
Toon locatie in Google Maps

Bijzondere gebouw

Abraham Tuschinkski, de eigenaar, had grote invloed op het ontwerp dat wordt gekenmerkt door de bouwstijlen Art Deco, Art Nouveau, Jugendstil en Amsterdamse School. Niet iedereen was blij met het ontwerp. Direct na de opening noemden diverse kranten het theater afzichtelijk. Het was te kleurrijk en een teveel een ratatouille. Inmiddels hebben de Nederlanders het gebouw omarmd en is het nu een van de populairste bioscopen in Nederland. Grote premières worden dan ook hier gehouden.

In de loop der jaren is het theater een aantal keer gerenoveerd. Kijkt u bij binnenkomst ook naar het tapijt waar u overheen loopt. Dit tapijt dat uit één stuk bestaat, komt uit Marokko. Het is in zijn geheel met KLM naar Nederland gevlogen.

Laatste films uit Hollywood

In Pathé Tuschinski kunt u terecht voor de beste films uit Hollywood. Kaartjes kunt u aan de kassa halen, maar ook online bestellen. Het programma is ook zowel online als bij het theater zelf beschikbaar.

In de buurt van Pathé Tuschinski

De bioscoop bevindt zich in het centrum van Amsterdam. Direct in de buurt bezoekt u het Rembrandtplein, de plek om het Amsterdamse nachtleven te verkennen. Wilt u voor u naar de film gaat nog even winkelen? Ook dat kan in de buurt. Ga bijvoorbeeld naar de Kalverstraat, of bekijk andere goede plekken om te shoppen in Amsterdam. Voor een bijzonder souvenir kunt u in deze buurt terecht bij de drijvende bloemenmarkt: u koopt hier tulpenbollen die u thuis kunt planten. Zo wordt u over een tijdje weer herinnerd aan uw bezoek aan Amsterdam. De tulpenbollen doen het ook altijd goed als cadeautje voor vrienden en familie.

Boek een hotel in de buurt van Pathé Tuschinski

De bioscoopzaal bevindt zich in het hart van Amsterdam. U heeft hier dan ook ruime keuze aan goede hotels. Als u houdt van de bouwstijl van Tuschinski, dan is NH Schiller aan het nabijgelegen Rembrandtplein een absolute aanrader. Ook om de hoek bij de bioscoop: NH Carlton Amsterdam.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">