Ripley’s Believe It or Not! - Holland.com
Amsterdam

Ripley’s Believe It or Not!

U gaat uw ogen niet geloven in Ripley’s Believe It or Not. Op de Dam in Amsterdam bezoekt u het odditorium: een tentoonstelling van bizarre objecten, maar ook een attractie met een 5-dimensionale bioscoopzaal. U staat hier naast de langste persoon ter wereld of u bekijkt van dichtbij Vampire Woman die haar gehele huid vol liet tatoeëren en bizarre sierraden liet aanbrengen. 

  • Ontdek meer dan 500 bizarre objecten zoals unieke personen en de meest vreemde dieren.
  • Als een van de weinige vestigingen heeft Ripley’s Believe It or Not in Amsterdam een echte Transformer.
  • Veel objecten verzamelde Robert Ripley zelf tijdens de vele reizen die hij maakte.
Adres:
Dam 21
1012JS Amsterdam
Bekijk de website
Openingstijden & tickets

Wie was Robert Ripley?

Robert Ripley, geboren in 1890 in de Verenigde Staten, was een avonturier, cartoonist, verslaggever maar vooral verzamelaar. Vanuit alle uithoeken van de wereld nam hij de meest bizarre voorwerpen mee. In 1933 opende hij zijn eerste tentoonstelling in Chicago, waar meer dan 2 miljoen mensen op af kwamen. Ook na zijn dood in 1949 bleven de tentoonstellingen populair. Zijn verzamelingen zijn terug te vinden in onder andere Amerika, Canada, Australië, Thailand en nu ook in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Vier verdiepingen voor het hele gezin

In Amsterdam telt de tentoonstelling maar liefst vier verdiepingen. Misschien bent u al een keer in een andere vestiging geweest. Elke plek van Ripley’s Believe it Or Not heeft zijn eigen unieke bezienswaardigheden. Zo heeft Amsterdam als een van de weinige vestigingen een echte Transformer. Ook uniek: een 5D Moving Theatre: terwijl u een driedimensionale film kijkt met uw eigen VR-bril, bewegen de stoelen mee. Realistischer een spannende film kijken kan bijna niet.

De  interactieve tentoonstelling is voor alle leeftijden. Handig om te weten: gemiddeld verblijven bezoekers zo’n anderhalf uur in het gebouw, maar u bepaalt zelf uw tempo natuurlijk.

Ripley’s Believe It or Not is elke dag van het jaar open van 09.00 uur tot 22.00 uur. Deze tijden kunnen veranderen voor speciale gelegenheden. U kunt actuele informatie altijd terugvinden op de website. Kinderen onder de 14 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassen persoon.

Meer in de omgeving van Ripley’s Believe It or Not

Op loopafstand kunt u van alles doen. Bezoek bijvoorbeeld ook Madam Tussaud dat ook op de Dam is gevestigd, of The Amsterdam Dungeon waar u de griezelige kant van Amsterdam leert kennen. In het Paleis op de Dam krijgt u een inzicht in het koninklijke leven van vroeger. Ook leent de omgeving zich uitstekend voor een middagje shoppen. U loopt in enkele minuten naar de Kalverstraat, warenhuis de Bijenkorf en het schitterende Magna Plaza.

Overnacht in de buurt

Ripley’s Believe It or Not bevindt zich op de Dam midden in het centrum van Amsterdam, een uitstekende plek dus om een goed hotel te vinden. Slaap bijvoorbeeld in het chique hotel Krasnapolsky waar u uitzicht heeft op de Dam.

Vond je dit interessant? Ontdek meer