Brouwerij 't IJ

826 keer bekeken

74 van 105 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Heeft u ooit eerder de combinatie van een windmolen en een brouwerij gezien? Brouwerij ’t IJ ligt naast Molen de Gooyer in Amsterdam. De brouwerij werd in 1983 opgericht in een klein gebouw aan het IJ. In 1985 verhuisde het bedrijf naar de Funen, een in onbruik geraakt badhuis naast Molen de Gooyer. Daar is het nu nog steeds gevestigd. De brouwerij is vernoemd naar de rivier het IJ en brouwt alle bieren ter plaatse. Ze zijn trots op hun 100% biologische bier, dat tot stand komt volgens traditioneel vakmanschap.

  • Laat u rondleiden door deze lokale bierbrouwerij.
  • Ontdek het geheim van de bieren van Brouwerij 't IJ.
  • Sluit uw bezoek af met een heerlijk biertje.

Molen de Gooyer

De voormalige korenmolen is een van de zes oude windmolens die Amsterdam nog telt. Van de zes staat De Gooyer het dichtst bij het historische stadscentrum. De molen werd in 1725 gebouwd en in 1814 verplaatst om weer wind te kunnen vangen (die door nieuwe gebouwen werd geblokkeerd). In het bijgebouw van de windmolen huist Brouwerij ’t IJ. De windmolen zelf trekt ook veel bekijks. De Gooyer wordt gezien als de hoogste houten windmolen in Holland, waardoor deze twee bezienswaardigheden gemakkelijk te vinden zijn bij een rondrit door Amsterdam.  

Collectie bierflesjes

Voor een rondleiding kunt u terecht op vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf 14.00 uur kunt u een kaartje kopen. Let op: om 15.30 is de rondleiding in het engels en om 16.00 is de rondleiding in het nederlands. Deze rondleidingen hebben maar plek voor 20 personen en zijn inclusief een lekker biertje na afloop. Ten slotte, vergeet niet één van de grootste collecties bierflesjes van Europa te bekijken in het proeflokaal.

Overnachten in Amsterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Brouwerij 't IJ
Adres: 
Funenkade 7
1018AL Amsterdam
Bekijk de website
Bekijk de website