Amsterdam Airport Schiphol

234 van 285 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Aankomst in Nederland met het vliegtuig is altijd een waar genoegen op Amsterdam Schiphol Airport. Gaat u na uw vakantie weer naar huis, besteed dan nog even wat extra tijd op Schiphol, ontdek wat de luchthaven u te bieden heeft, het is een stad op zich!

  • Amsterdam Airport Schiphol is één van de grootste luchthavens van Europa.
  • Beleef Schiphol van dichtbij tijdens de unieke ‘Behind the scenes’ tour
  • Bekijk onze tips voor accommodaties in de buurt van de luchthaven Schiphol.

Beste luchthaven van Europa

Amsterdam Airport Schiphol, op zo’n tien minuten van Amsterdam, is de grootste luchthaven van Nederland en één van de grootste luchthavens van Europa. In 2013 is Amsterdam Airport Schiphol verkozen tot de beste luchthaven van Europa. U zult zich geen moment vervelen op deze luchthaven.

Shop till you drop

Op Amsterdam Schiphol Airport vindt u een grote variëteit aan winkels. Van Victoria’s Secret, Burberry, Gassan Diamands tot en met Hermes. De winkels zijn 7 dagen per week geopend. Geeft u liever de voorkeur aan wat ontspanning neem dan lekker plaats in de Airport Library, het Casino en het welness centre Dr Fish Spa. Voor kinderen is het Kids Forrest playground een heerlijk feestje. Daarnaast vindt u er vele heerlijke delicatessenzaken en restaurants.

Het Rijksmuseum op Schiphol

Naast de vele winkels, lekkernijen en ontspanning vindt u op Amsterdam Schiphol Airport ook cultuur; het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum in het klein is het eerste museum op een vliegveld en toont de originele werken van onder meer de Nederlandse meesters Rembrandt en Vermeer. Het Rijksmuseum vindt u op de Holland Boulevard en is dagelijks van 7:00 tot 20:00 uur geopend.

Beleef Schiphol van heel dichtbij

Bent u benieuwd hoe een luchthaven werkt en wat er nu allemaal gebeurt op een luchthaven? Dan kunt u Schiphol van heel dichtbij beleven tijdens de ‘Schiphol Behind the Scenes’ tour. Dit is een unieke manier om Schiphol van heel dichtbij te beleven. Reserveer wel vooraf uw ticket want vol = vol. U kunt deze tour goed combineren wanneer u bijvoorbeeld weer terugvliegt naar uw bestemming. De tour duurt iets langer dan een uur.

Praktische informatie

Vanaf Amsterdam Airport Schiphol bent in 15 minuten in het centrum van Amsterdam en in 25 minuten in Den Haag en in 45 minuten in Rotterdam. Vanaf de luchthaven stapt u eenvoudig in de trein die u naar het Centraal Station in Amsterdam brengt, maar ook per taxi, die u volop vindt voor de deur van de aankomsthal, bent u snel in Amsterdam. Ook bestaat er bij Schiphol de mogelijkheid tot kort- en lang parkeren van uw auto.

Accommodatie in de buurt

Voor een kort verblijf kunt u vlak bij Amsterdam Schiphol Airport verschillende prima hotels vinden. Wilt u liever wat langer verblijven en Nederland wat beter leren kennen, ontdek dan hier de vele mogelijkheden voor accommodatie.

2x overnachten op Schiphol

AMS zijn de letters om de luchthaven Schiphol aan te duiden.

Lees meer

Vóór de uitgang van Schiphol Plaza, vindt u de taxistandplaats. Let op! Neem alleen een taxi op de officiële taxistandplaats en maak geen gebruik van taxi's die u ongevraagd worden aangeboden. Lees meer over taxi's in Nederland.

Lees meer

U kunt met de taxi of openbaar vervoer vanaf Schiphol naar Amsterdam reizen.

Lees meer

Op Schiphol en de omgeving van Schiphol zijn diverse hotels te vinden.

Lees meer

Schiphol is de luchthaven van Amsterdam. Op de site en in de app van Schiphol vindt u de plattegrond van de luchthaven.

Lees meer

Amsterdam heeft met Schiphol een groot vliegveld naast de deur. U kunt ook vliegen op Rotterdam- The Haque airport of Eindhoven Airport en vanaf hier Nederland ontdekken.

Schiphol is de luchthaven van Amsterdam. Op de site en in de app van Schiphol vindt u de plattegrond van de luchthaven.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Amsterdam Airport Schiphol
Adres: 
Aankomstpassage 40
1118AX Schiphol