Strand in Amsterdam

9.107 keer bekeken

192 van 246 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Je zou het niet denken, maar Amsterdam heeft stranden. Strandzuid, Strand West en Strand IJburg liggen rondom Amsterdam en hebben allemaal strandpaviljoens, water en zand. Wilt u op een zomerse dag in Amsterdam naar het strand en u heeft geen zin om de trein te pakken naar Scheveningen, Zandvoort of Bloemendaal dan bieden de volgende stranden uitkomst.

  • Ga trendy loungen bij Strandzuid.
  • Geniet van de hippie sfeer bij Strand IJburg.
  • Bij Dok Amsterdam kunnen uw kinderen heerlijk spelen.

Strandzuid

Strandzuid in Amsterdam is gelegen tussen de Amsterdam RAI en het Beatrixpark (Europaplein 22). Ruim 2000 vierkante meter is ingericht als stadstrand. Strandzuid heeft een luxe uitstraling en in de zomer komt de upperclass van Amsterdam hier graag loungen, borrelen en zien en gezien worden. Maar laat u niet afschrikken door dit trendy imago van Strandzuid. Iedereen is welkom op dit stadsstrand, dat is uitgerust met talloze ligbedjes en een volleybalveld. Zwemmen is niet mogelijk, maar er zijn wel douches voor eventuele verkoeling. Ook voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd. Het paviljoen Strandzuid serveert ontbijt, lunch, diner en kleinere tapas gerechten voor tijdens het loungen. In de winter transformeert hetzelfde etablissement in Zuidpool en worden hier evenementen georganiseerd in winterse sferen.

Strand IJburg

Strand IJburg is het alternatieve strand van Amsterdam, waar altijd een hippie sfeertje hangt en vooral veel jonge gezinnen zich erg thuis voelen. Bij het strandpaviljoen Blijburg kunt u terecht voor eten en drinken. Tevens verzorgen zij de muziek en wordt er ’s avonds vaak kampvuur gemaakt. Nabij het Strand IJburg ligt surfcenter IJburg waar sportievelingen windsurf materiaal kunnen huren of les kunnen nemen. Een groot voordeel van Strand IJburg is dat je er in tegenstelling tot Strand Zuid en Strand West mag zwemmen. U kunt Strand IJburg (Muiderlaan 1001) bereiken met tram 26.

Dok Amsterdam

Net buiten het centrum, direct aan het IJ, vindt u deze hotspot. Onder het genot van een hapje en een drankje geniet u hier van muziek of luistert u naar verhalen rond het kampvuur. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de speciaal ingerichte speelhoek. Adres: Moersmanskkade 71.

Overnachten in Amsterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Strand in Amsterdam