De Eikenhorst

15.899 keer bekeken

151 van 198 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De Eikenhorst is het woonhuis van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun kinderen Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. De Eikenhorst ligt op het bosrijke Landgoed de Horsten in Wassenaar.

  • Bekijk de woonvilla van de Koninklijke Familie.
  • Wandel door het omliggende Landgoed de Horsten.
  • Sluit uw wandeling af bij Theepaviljoen De Horsten.

Landgoed de Horsten

De horsten van Wassenaar zijn oorspronkelijk drie verhoogde strandwallen, die halverwege de 19de eeuw door Prins Frederik werden gekocht. Het gebied is sindsdien in het bezit gebleven van de Koninklijke Familie. De drie horsten Raephorst, Ter Horst en Eikenhorst vormen tegenwoordig samen Landgoed de Horsten.

Een van de bekendste gebouwen op Landgoed de Horsten is het Wassenaarse Raadhuis De Paauw.

Rijdt u naar Den Haag over de N44 dan ziet u het gebouw aan uw rechterhand liggen zodra u de Rijksstraatweg op rijdt. Vanuit Den Haag kunt u een fietstocht maken naar Wassenaar (30 minuten) en hier de landgoederenroute (5 kilometer) volgen langs de mooiste villa’s, landgoederen en bosgebieden van Landgoed de Horsten.

Wandelen in De Horsten

U kunt villa De Eikenhorst niet bezoeken, maar u kunt wel heel dichtbij komen. Het Landgoed de Horsten is een prachtig bosrijk gebied en trekt veel wandelaars aan. Er zijn diverse wandelroutes variërend van 1 tot 7,5 kilometer. Enkele routes zijn ook toegankelijk voor rolstoelen.

Sluit uw wandeling af in het Theepaviljoen De Horsten met een kop jagersthee en versgebakken taart. Het theehuis is woensdag tot en met zondag open van 10.00 tot 17.00 uur. Er is een parkeerterrein aan de Papeweg.

Overnacht in Den Haag

Combineer Mauritshuis met een lang weekend in deze stad. Met vele monumenten en historische buurten heeft de stad een authentiek karakter. Den Haag staat bekend als ‘koninklijke stad aan zee’ en wordt ook de residentiestad genoemd, omdat de regering in deze stad gevestigd is. Hiermee heeft Den Haag een uniek karakter.

Ontdek meer in de omgeving
De Eikenhorst