De thuishaven van De Stijl

2.384 keer bekeken

31 van 39 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Van Mondriaan tot Dutch Design – vier 100 jaar De Stijl in Den Haag. Deze schitterende stad staat bekend als de internationale thuishaven van De Stijl, vanwege de vele kunstwerken van Mondriaan en andere Stijlkunstenaars die er te zien zijn. Hierdoor leert u op een onvergetelijke manier de beweging kennen. Ook het gebouw zelf is een artistieke belevenis: dit art-decogebouw is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect H.P. Berlage. In het Gemeentemuseum Den Haag staat u oog in oog met de grootste De Stijl-collectie ter wereld én de grootste Mondriaancollectie ter wereld: u vindt er 300 van zijn kunstwerken.

  • Verken het gehele oeuvre van Mondriaan in het Gemeentemuseum Den Haag: 300 werken.
  • Bekijk de iconen van De Stijl, waaronder ‘Victory Boogie Woogie’ van Mondriaan.
  • Ontdek waarom De Stijl nog steeds relevant is voor Dutch Design(ers).

Mondriaan: thuis in Den Haag

De Stijl staat internationaal bekend als een van Nederlands invloedrijkste bijdragen aan de moderne kunst. Den Haag staat bekend als het centrum van deze beroemde kunstbeweging. Het Gemeentemuseum Den Haag heeft de grootste collectie kunstwerken van De Stijl in huis, en bovendien vindt u er ‘s werelds grootste collectie werken van Mondriaan. U kunt er het gehele oeuvre van de kunstenaar verkennen – van zijn vroege schilderijen tot aan zijn spectaculaire 'Victory Boogie Woogie'.

Er zijn ook werken van andere Stijlkunstenaars te zien, zoals Theo van Doesburg, Bart van der Leck, en Gerrit Rietveld. Dit maakt Den Haag tot een plek waar liefhebbers van deze kunstbeweging hun hart kunnen ophalen.

Verken de omgeving: Den Haag

Den Haag is niet alleen de thuishaven voor de koninklijke familie en regering, maar biedt ook historische monumenten, musea van wereldklasse, moderne winkelstraten en een van de populairste badplaatsen van Nederland.

Bereikbaarheid

  • Reis naar Leiden in minder dan 30 minuten.
  • U bereikt Utrecht, Amersfoort, Brabant, Amsterdam of Schiphol in minder dan een uur.
  • Drachten ligt op bijna twee uur afstand, maar daar krijgt u wel een fraaie landschapsroute langs de Afsluitdijk voor terug.

Accommodatie

Den Haag biedt een weelde aan overnachtingsmogelijkheden, variërend van betaalbaar tot luxueus. Trakteer uzelf op een bijzonder verblijf in het stadscentrum en overnacht in Boutique Hotel Corona, een voortreffelijk 17de-eeuws hotelgebouw in het politieke hart van Den Haag.

Tip van de redactie

Ontdek de wortels van De Stijl in Utrecht en Amersfoort. Bezoek de geboorteplaats van Piet Mondriaan en bekijk ’s werelds grootste Gerrit Rietveld-collectie.

Mondriaan & De Stijl

De Stijl werd opgericht in 1917. Belangrijke leden van De Stijl waren Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Bart van der Leck, J.J.P. Oud en Gerrit Rietveld. Ontdek alles over deze kunststroming.

Lees meer

Den Haag

Kijk hier voor een volledige programma van het Mondriaan to Dutch Design jaar in Den Haag.

Ga naar het overzicht