Den Haag - Wat te doen in Den Haag? De beste tips - Holland.com
Den Haag

Den Haag

De chique hofstad Den Haag is een heerlijke stad, boordevol musea, mooie winkelstraten en gezellige horeca. Dat het mooie strand van Scheveningen vlakbij ligt is een mooie bonus.

  • Ontdek Den Haag en geniet van schitterende musea
  • Huur een fiets en ga een dagje naar het strand van Scheveningen.
  • Bezoek het Mauritshuis en ontdek de unieke collectie.
  • Bezoek het Kunstmuseum Den Haag

Hofstad

Den Haag is één van de meest bijzondere steden van Nederland. Niet alleen omdat hier onze regering is gevestigd, maar ook door de vele monumenten, historische buurten en de ligging nabij Scheveningen. Den Haag staat ook bekend als ‘Koninklijke stad aan de zee’ en wordt de residentiestad genoemd, door de vele leden van het Koninklijk Huis, die woonachtig zijn in het chique Den Haag.

Winkelen

Aan het Plein en de Grote Markt liggen volop gezellige horecagelegenheden, waar het alle dagen van de week bruist. Het winkelaanbod is even zo gevarieerd als de stad zelf; u vindt er alles van luxe warenhuizen en bekende wereldmerken tot en met gezellige straten vol boetiekjes en snuisterijenwinkels. Daarnaast biedt Den Haag veel kunst en cultuur van wereldniveau.

Dagje strand

Tot slot bewijst Den Haag dat een moderne skyline en een historische binnenstad goed met elkaar samen kunnen gaan. Een verwennerij is het strand van Scheveningen, de bekendste badplaats aan de Nederlandse kust, waar je in de zomer kunt zonnebaden en in de winter kan uitwaaien. Met attracties als Madurodam, Drievliet en het Omniversum is Den Haag ook voor het jonge publiek een feest. Echt, u bent niet klaar met Holland voor u Den Haag heeft gezien!

Bereikbaarheid en parkeren in Den Haag

Den Haag ligt op ongeveer 30 minuten rijden per taxi van de luchthaven Amsterdam Schiphol en op een kwartier rijden van Zoetermeer. Ook met het openbaar vervoer is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; u vindt in Den Haag voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tip van de redactie:

Ontdek de Haagse hofjes; fraaie binnentuinen met daaromheen kleine woningen. Den Haag telt maar liefst 115 hofjes en is daarmee met recht de hofstad van Nederland. Maak een hofjes wandeling door Den Haag en u staat versteld van de vele verborgen straatjes en tuintjes van de stad.

Top hotels in Den Haag

Zoek naar andere soortgelijke dingen: