Den Haag vol kunst & cultuur - Holland.com
Den Haag

Den Haag vol kunst & cultuur

Zomer in Den Haag is een feest voor elke kunstliefhebber! Bezoek het Mauritshuis, wandel over de antiekmarkt, en bekijk de gratis beelden tentoonstelling  tijdens Den Haag Sculptuur.

  • Bezoek het Mauritshuis en bekijk de unieke collectie.
  • Antiek voor ’n koopje op de bekende antiekmarkt in Den Haag.
  • Een wandelroute langs imposante, monumentale beeldhouwwerken

Den Haag, de schitterende hofstad vlakbij de zee, biedt 's zomers alles voor een heerlijke vakantie.

Bezoek het Mauritshuis

Het Mauritshuis is gehuisvest,  in een schitterend stadspaleis uit de 17e eeuw. Hier bevindt zich het 'Koninklijk Kabinet' van schilderijen; ofwel een unieke collectie met 800 werken, hoofdzakelijk uit de Gouden Eeuw. Van Frans Hals tot Johannes Vermeer tot Rembrandt en natuurlijk 'Het meisje met de Parel'; een 'must' voor de echte kunstliefhebber.

Struinen over de Antiekmarkt

Maar ook buiten het Museum kunt u genieten van kunst en antiek. Tegenover het museum op het Lange Voorhout vindt u ‘s zomers op donderdag en zondag een sfeervolle antiekmarkt. Van antiek en curiosa tot boeken en moderne kunst. In de schaduw van de prachtige lindebomen kunt u er heerlijk rondstruinen en soms verrassend interessante kunstwerkjes voor verrassend interessante prijzen op de kop tikken.

Bekijk Den Haag Sculptuur

Heeft u de antiekmarkt gezien? Dan wandelt u verder op het Lange Voorhout naar de beelden expositie. Tijdens Den Haag Sculptuur verandert het Lange Voorhout in een openlucht museum waar u geheel gratis indrukwekkende, monumentale beeldhouwwerken kunt bewonderen.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: