Sportstad Den Haag

8 van 15 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Van voetbal tot tennis en van zeilen tot beachvolleybal… sport leeft in Den Haag! Dat, in combinatie met de goede faciliteiten, de perfecte bereikbaarheid en infrastructuur, maakt Den Haag tot een geliefde stad voor de organisatie van grote, internationale sportevenementen.

Diversiteit aan sporten in een stad met twee gezichten

Of het nu gaat om de City Pier City Loop, de Red Bull Knock Out of The Hague Pro Freestyle en Rock a Rail; Den Haag biedt voor vele sporten de ideale faciliteiten en infrastructuur om internationale evenementen te kunnen ‘hosten’. Van strand tot stad en van strand- en zeesporten tot extreme sports. 

Hoogwaardige en aansprekende topsportvoorzieningen als iconen voor stad en sport

Den Haag wil gestaag doorbouwen aan een topsportinfrastructuur waar wij trots op kunnen zijn. Een infrastructuur die de stad op de kaart zet en die symbool staat voor de waarde die Den Haag aan sport hecht. De Zeezeilhaven en Beach City - met het Beachstadion als kloppend hart - zijn locaties waar niet alleen (top)sporters hun sport beoefenen, maar ook waar Den Haag zich mee kan profileren als stad aan zee. En met de komst van Sportcampus Zuiderpark krijgt Den Haag een Huis voor de Sport dat ruimte biedt aan studenten, sporters, verenigingen, maar ook een plek kan bieden aan (zelfstandige) sportorganisaties in de stad.

Minstens één internationaal (top)sportevenement per jaar, voor en van de hele stad

Aansprekende (top)sportevenementen dragen bij aan het sportieve imago van Den Haag, zetten de stad op de kaart, zorgen voor binding en inspiratie, houden de stad levendig en aantrekkelijk en bieden mogelijkheden voor maatschappelijke en economische spin-off. Om die reden wil Den Haag jaarlijks minimaal één groot (top)sportevenement naar de stad halen. Voor de topsport zelf, maar vooral ook voor de stad en haar inwoners.  Topsport kan een impuls geven aan de stad in het algemeen en aan de breedtesport in het bijzonder.

Verleden en toekomst van historische sportevenementen

Den Haag heeft al talloze unieke evenementen gehost en ook in de toekomst zal deze sportstaad aan zee dit zeker blijven doen.