COMM - Het Museum voor Communicatie in Den Haag - Holland.com
Musea in Den Haag

COMM – Museum voor Communicatie

Bij COMM in Den Haag komt u alles te weten over allerlei vormen van communicatie. Van appen, mailen en bellen tot telegrafie, de post en gewoon praten, alles komt aan bod. Ervaar de plek waar het verleden, heden en toekomst van communicatie samenkomen. Comm houdt u een spiegel voor en laat u zien hoe belangrijk communicatie is.

  • Krijg een volledig nieuwe kijk op communicatie in de wereld om u heen.
  • De collectie bevat unieke uitblinkers op wereldniveau.
  • Bekijk hier de enige echte Enigma codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog.

Communicatie is alles

We communiceren allemaal. COMM laat u alle kanten van communicatie zien. Ontdek hoe communicatie door de eeuwen heen veranderde en hoe technologie communicatie verbetert, verandert en tegelijkertijd lastiger maakt. COMM leert u anders kijken naar communicatie en is daarom leerzaam voor iedereen.

Uitblinkers

Treed binnen in dit achttiende-eeuwse pand en bewonder unieke items zoals de brievenkist van Simon de Brienne, een zeventiende-eeuwse postmeester die ruim 2600 onbezorgde berichten heeft bewaard met de meest uiteenlopende onderwerpen. Of bekijk de Blauwe Mauritius, één van de meest waardevolle postzegels ter wereld en de Enigma, de codeermachine die de nazi’s gebruikten voor het versleutelen en ontcijferen van berichten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit en nog veel meer is te beleven bij COMM in Den Haag.

Vond je dit interessant? Ontdek meer