Escher in Het Paleis

1.516 keer bekeken

28 van 40 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Maurits Cornelis Escher was een grafisch kunstenaar die leefde tussen 1898 en 1972. Hij was een ware meester in het maken van houtgravures en lithografieën van onmogelijke situaties en optische illusies. Escher in Het Paleis is een permanente expositie in een voormalig paleis van de koninklijke familie in het historische centrum van Den Haag.

  • Ontdek het werk van de meester van de optische illusies: Escher.
  • Maak uw eigen optische illusie als herinnering.
  • Bewonder de expositie in een voormalig paleis van het Koninklijk Huis.

Werken van Grafisch Kunstenaar Escher

Stelt u zich eens voor: tekeningen waarin water omhoog stroomt, oneindige trappen, reptielen die in vicieuze cirkels kruipen tussen objecten op een bureau, die het papier waarop ze getekend zijn ontsnappen en weer binnengaan, handen die uit een stuk papier omhoog komen en zichzelf tekenen. De meeste mensen kunnen zich dit maar moeilijk voorstellen, laat staan dat ze het op papier kunnen zetten. Maar het is allemaal te zien in het Escher museum: Escher in Het Paleis.

Verwarring en amusement

De tekeningen verwarren en amuseren iedere bezoeker. Een afdeling met multimedia helpt u om optische illusies beter te begrijpen, en er zelf een te maken. Het kost maar een paar euro, en het duurt slechts anderhalf uur om de gehele collectie te bekijken. U zult uw ogen niet geloven bij Escher in Het Paleis.

Ontdek meer in de omgeving
Escher in Het Paleis
Adres: 
Lange Voorhout 74
2514EH Den Haag
Bekijk de website
Openingstijden & tickets