Foto: The Hague Historical Museum
Musea

Haags Historisch Museum

16 van 17 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Korte Vijverberg 7
2513AB Den Haag
Openingstijden & tickets

Het Haags Historisch Museum is gelegen in het historische centrum van Den Haag. Het museum vertelt u alles over de geschiedenis, de regering en de inwoners van de stad.

  • Leer alles over de geschiedenis van Den Haag in het Haags Historisch Museum.
  • De collectie en tijdelijke tentoonstellingen hebben altijd een Haags tintje.
  • Van stadsgezichten tot portretten en van poppenhuizen tot zilverwerk. De collectie brengt de verhalen van de stad tot leven.

Haagse collectie

Stadsgezichten, portretten, zilverwerk, glaswerk, memorabilia van het Koninklijk Huis en poppenhuizen brengen de verhalen van de stad tot leven bieden u inkijk in de lokale geschiedenis en cultuur. De tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en activiteiten hebben altijd een Haags tintje.

De geschiedenis van Den Haag

Na een bezoek aan het Haags Historisch Museum weet u alles over de lange en rijke geschiedenis van de Hofstad Den Haag. Nabijgelegen musea waarmee u uw bezoek kunt combineren zijn Escher in het Paleis, Museum de Gevangenpoort en Koninklijk Kabinet van Schilderijen het Mauritshuis.

Overnacht in Den Haag

Combineer Mauritshuis met een lang weekend in deze stad. Met vele monumenten en historische buurten heeft de stad een authentiek karakter. Den Haag staat bekend als ‘koninklijke stad aan zee’ en wordt ook de residentiestad genoemd, omdat de regering in deze stad gevestigd is. Hiermee heeft Den Haag een uniek karakter.

Watch this video: Haags Historisch Museum