Musea

Het Mauritshuis

174 van 232 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Plein 29
2511CS Den Haag
Openingstijden & tickets

In het centrum van Den Haag vindt u het 17e -eeuws Mauritshuis dat oorspronkelijk dienst deed als woonhuis en hotel voor hoge gasten. Tegenwoordig zit hier hét museum voor kunst uit de 17e en 18e eeuw. Zo’n 800 werken van diverse kunstenaars zijn hier verzameld.

  • Ontdek 800 werken uit de 17e en 18e eeuw.
  • Bekijk het wereldberoemde Meisje met de Parel van Vermeer.
  • Ontdek het klassieke interieur met zijden wandbespanning en kroonluchter.

Topstukken van Hollandse meesters

Het Mauritshuis beschikt over werken van de belangrijkste schilders uit Nederland en Vlaanderen uit de 17e en 18e eeuw. Zo hangt hier het Meisje met de Parel van Vermeer, De anatomische les van Dr. Nicolaas Tulp van Rembrandt en Het Puttertje van Fabritius. Ook van Rubens, Jan Steen en Frans Hals kunt u werken bekijken in het Mauritshuis. Door de uitzonderlijke collectie in het gebouw dat zowel van binnen als van buiten koninklijke allure uitstraalt, heeft het de bijnaam: ‘Het Juwelendoosje’.

Grondige verbouwing

In 2014 werd het Mauritshuis na een grondige verbouwing heropend. Belangrijkste verandering: het museum is in oppervlakte verdubbeld door een extra pand bij het gebouw te betrekken. Het totale oppervlakte is nu 6400 vierkante meter. Via een ondergrondse verbinding loopt u van het ene naar het andere gebouw. Ook is ruimte voor activiteiten, een museumwinkel en een brasserie waar u een kop koffie kunt drinken.

Vergeet ook niet de buitenkant van het gebouw te bekijken. Het is een van architectonische hoogtepunten uit de 17e eeuw. Het museum ligt naast het Binnenhof en de regeringsgebouwen, een omgeving die zeker de moeite is om doorheen te lopen.  

Rembrandt & de Gouden Eeuw

Na het Rijksmuseum in Amsterdam bezit het Mauritshuis in Den Haag de grootste verzameling schilderijen van Rembrandt in Nederland. In 2019, 350 jaar na het overlijden van Rembrandt van Rijn, toont het Mauritshuis voor de allereerste eerste keer in zijn bestaan de gehele collectie in de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis. Deze tentoonstelling is te zien van 31 januari tot 15 september 2019.

Koop online tickets voor het Mauritshuis

Gaat u het Mauritshuis bezoeken, koop dan nu alvast uw tickets. Extra voordeel: in combinatie met andere tickets krijgt u korting. Bezoek bijvoorbeeld ook Escher in het Paleis, Museum de Gevangenpoort of Panorama Mesdag.

Overnacht in Den Haag

Combineer Mauritshuis met een lang weekend in deze stad. Met vele monumenten en historische buurten heeft de stad een authentiek karakter. Den Haag staat bekend als ‘koninklijke stad aan zee’ en wordt ook de residentiestad genoemd, omdat de regering in deze stad gevestigd is. Hiermee heeft Den Haag een uniek karakter.

Vier het leven en de prestaties van Rembrandt in Nederlandse musea tijdens het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.