Foto: © Omniversum
Den Haag

Omniversum

Omniversum is een filmtheater waar spectaculaire grootbeeldfilms vertoond worden. Een voorstelling zien in Omniversum is een unieke belevenis. Omniversum is namelijk het eerst gebouwde IMAX-koepel-theater in Europa en het enige in de Benelux.

  • Ontdek het Omniversum en beleef spectaculaire films als nooit tevoren.
  • Films zijn Nederlands of Engels gesproken en geschikt voor alle leeftijden.
  • Elk uur start een nieuwe film.
Adres:
President Kennedylaan 5
2517JK Den Haag
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Unieke ervaring

De films worden 500 keer vergroot en geprojecteerd op een rond koepelscherm. Dit is mogelijk doordat de projectielamp een sterkte heeft van 15.000 Watt. Deze lamp zou u vanaf de maan helder kunnen zien schijnen. In combinatie met het geavanceerd geluidsysteem, lijkt het alsof u middenin de film zit.

De films

De films in Omniversum voeren kijkers mee naar andere werelden: van een expeditie naar de top van Mount Everest tot een heuse rafttocht dwars door de Grand Canyon. De programmering biedt documentaireachtige films waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Films zijn Nederlands of Engels gesproken en geschikt voor alle leeftijden. Ieder uur start er een nieuwe film. Regelmatig wisselt de programmering.

Meer in de omgeving

Bent u op bezoek in het Omniversum dan wilt u vast ook wel een kijkje nemen in de mooie hofstad Den Haag en een bezoek brengen aan het Kunstmuseum Den Haag. Niet ver hier vandaan vindt u ook Madurodam; de miniatuurstad die alles laat zien wat Nederland uniek maakt.

Vond je dit interessant? Ontdek meer