Kastelen

Paleis Noordeinde

46 van 69 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In Den Haag bevinden zich meerdere paleizen en Paleis Noordeinde is er een van. Het is al sinds 1609 een paleis van het Koninklijk Huis, toen de staat het als cadeau aanbood aan de weduwe van Willem van Oranje. Nu is het in gebruik als werkpaleis van het staatshoofd van Nederland.

  • Bewonder het werkpaleis van de koning.
  • Maak een wandeling door de prachtige Paleistuin.
  • Struin door de straat met de hoogste kunstdichtheid van Nederland.

Paleis Noordeinde en kunst

Paleis Noordeinde is gelegen in het centrum van Den Haag aan de straat Noordeinde. U kunt foto's maken vanaf de straat, maar het paleis zelf is niet open voor publiek. U kunt een bezoek combineren met een wandeling door de straat, die erom bekend staat de 'hoogste kunstdichtheid van Nederland' te hebben.

Paleistuin en de Koninklijke Stallen

Aan de andere kant van het Paleis Noordeinde kunt u even genieten van de rust in de Paleistuin. Het is een klein park en de toegang is gratis. Meteen naast het park vindt u de Koninklijke Stallen waar de paarden en koetsen van het Koninklijk Huis staan.

Overnacht in Den Haag

Combineer Mauritshuis met een lang weekend in deze stad. Met vele monumenten en historische buurten heeft de stad een authentiek karakter. Den Haag staat bekend als ‘koninklijke stad aan zee’ en wordt ook de residentiestad genoemd, omdat de regering in deze stad gevestigd is. Hiermee heeft Den Haag een uniek karakter.

Koninklijke routes