Parkeren in Den Haag - Holland.com
Den Haag

Parkeren in Den Haag

Komt u naar Den Haag met uw eigen auto of een huurauto? Zorg dan dat u op de hoogte bent van het parkeerbeleid en zorg dat u netjes betaalt. Lees hier meer over parkeerlocaties, tarieven en P+R parkeerterreinen in Den Haag.

Parkeren in Den Haag

In het centrum van Den Haag kunt u langs de straat parkeren, maar dan is het wel belangrijk dat u betaalt bij de parkeermeter. Hoeveel u moet betalen varieert per gebied en wordt duidelijk aangegeven op de parkeerautomaten. Veiliger en vaak ook voordeliger is het echter om te parkeren in een van de overdekte parkeergarages. Alleen al in het centrum vindt u er meer dan vijftien, gelegen aan vier verschillende parkeerroutes. Als u de stad binnen rijdt, staan de parkeerroutes duidelijk aangegeven.

P+R ( parkeren en reizen)

In de omgeving van Den Haag zijn verschillende P+R parkeerplaatsen waar u uw auto heel voordelig of zelfs gratis parkeert. Van daaruit reist u per openbaar vervoer binnen 30 minuten naar het Centraal Station van Den Haag. In het geval u dient te betalen, hebben P+R parkeerplaatsen meestal een dag- en een uurtarief.

U vindt de P+R terreinen bij Ypenburg, Laan van NOI, Hoornwijck, De Uithof en ’t Schouw. Vanaf deze laatste locatie reist u ook gemakkelijk naar Leiden.

Let op: betalen kan meestal met PIN of creditcard. Dit verschilt per automaat. Wanneer u niet betaalt, riskeert u een boete en kan, in sommige gevallen, uw auto worden weggesleept! Voor meer adressen en informatie over parkeren in Den Haag kunt u terecht bij uw accommodatie of bij de lokale VVV.

Vond je dit interessant? Ontdek meer