© Brouwerij Bosch
Categorie:Maastricht

Brouwerij Bosch in Maastricht

Van de vele stadsbrouwerijen die Maastricht ooit rijk was, is Brouwerij Bosch de enige die is overgebleven. Tot 1970 werden op deze plek ambachtelijke bieren gebouwen.

  • De enige overgebleven stadsbrouwerij in Maastricht.
  • Neem een rondleiding door de brouwerij.
  • Proef in de gelagkamer een aantal heerlijke speciaal bieren.
Adres:
Wycker Grachtstraat 26
6221CX Maastricht
Bekijk de website Openingstijden & tickets Toon locatie in Google Maps

Geschiedenis van Brouwerij Bosch

Hoewel de brouwerij altijd het eigendom was van de familie Bosch, had het bedrijf in de beginjaren de naam: Keyser. Deze naam komt voort uit de oorspronkelijke naam van het gebouw dat in 1827 door N.A. Bosch werd geërfd van zijn schoonvader. Pas de volgende generatie zette het bierbrouwen voort onder de naam ‘Firma N.A. Bosch’. Tot 1970 werd op deze plek ambachtelijk bier gebrouwen. Het interieur dateert uit de periode 1900-1920. Sommige apparatuur is zelfs ouder, zoals de beslagkuip uit 1880.

Rondleiding

Op zaterdagen is het mogelijk dit unieke complex te bezoeken. De brouwerij is volledig intact met mouterij, brouwerij en brouwerswoning. Vanaf het VVV-kantoor aan de Kleine Staat 1 loopt u met een gids via een korte wandeling naar de brouwerij. Binnen krijgt u een rondleiding langs de apparatuur en leert u meer over het proces van bierbrouwen. Uiteraard proeft u in de ontvangstruimte twee heerlijke bieren. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur. Kaarten zijn te koop via VVV Maastricht of online via de brouwerij zelf.

In de buurt

De bierbrouwerij bevindt zich in de gezellige buurt Wyck die bekend staat om haar vele winkeltjes, restaurants en cafés. Ook in deze buurt bevinden zich het Bonefantenmuseum en Centre Céramique.

Vond je dit interessant? Ontdek meer