Maastricht culinair

Geniet van al het heerlijks dat Maastricht te bieden heeft. Naast de mooie terrassen en restaurants van wereldklasse, ontdekt u hier de geschiedenis in de oude brouwerij en een eeuwenoude watermolen die nog altijd het graan voor de bakkerij maalt.

Bent u in Maastricht, dan kunt u genieten van culinaire hoogtepunten. Natuurlijk vind u hier de beste restaurants, maar ook kunt u zien waar al het lekkers vandaan komt.

Oude ambachten

Het centrum van Maastricht heeft een bijzondere bezienswaardigheid: de oudste nog werkende watermolen. De molen wordt gebruikt door een bakker die er zijn meel maalt om vervolgens de heerlijkste broodjes te bakken. U kunt het proces van graan tot brood bekijken, maar ook hier genieten van een heerlijke lunch.

Ook bij Brouwerij Bosch komen oude ambachten tot leven. In deze stadsbrouwerij leert u meer over het proces van bierbrouwen.

Lokale producten

Het is altijd leuk om producten uit de streek tee ten en drinken. In Maastricht kunt u zelfs lokale wijn drinken, uniek in Nederland. De wijngaarden kunt u zelf bezoeken. Wilt u souvenirs meenemen? Kijk dan ook op welke plekken u het best kunt shoppen in Maastricht.

Overnachten in Maastricht

Wilt u meerdere dagen verblijven in Maastricht, boek dan een van de vele goede hotels. In het centrum, maar ook vlek buiten de stad vindt u diverse opties.

De beste deals
Unieke culinaire belevenissen