De kazematten van Maastricht - Holland.com
Maastricht Attracties

De kazematten van Maastricht

Adres:
Waldeckbastion (nabij Tongerseplein)
Maastricht
Bekijk de website

Tussen 1575 en 1825 werd er aan de westkant van Maastricht een netwerk van ondergrondse gangen of mijngalerijen gegraven. Deze tunnels werden in tijden van belegering gebruikt om de vijand van onder de grond te verrassen. Een rondleiding door de kazematten van Maastricht is een spannende ervaring.

  • 14 kilometer lang verdedingsstelsel uit de 18e eeuw.
  • Bekijk waar 25.000 mensen schuilden in de Tweede Wereldoorlog.
  • Leerzaam familieuitje.

Geschiedenis van de kazematten

Dankzij de strategische ligging aan de Maas heeft Maastricht buitenlandse leiders altijd erg aangesproken. De stad is talloze malen aangevallen en belegerd. Zeven eeuwen lang werd er haast onafgebroken gewerkt aan het bouwen en onderhouden van de stadsmuren, vestinggrachten, forten en andere afweersystemen rond de stad. Dit leidde tot een labyrint van slim opgezette ondergrondse gangen die onderdak konden konden bieden aan legereenheden van wel 5000 man. Iedere soldaat wist precies wat hem te doen stond als de vijand binnen bereik kwam.

Een rondleiding door de kazematten

U kunt bij het VVV-kantoor een rondleiding met gids boeken. De gids legt u alles uit over de kazematten, die een eerbetoon vormen voor de kunst van het oorlogvoeren. Het terrein is helaas niet bereikbaar voor rolstoelengebruikers.

De kazematten zijn onderdeel van Maastricht Underground. Bezoek ook de grotten van Sint Pieter of het 300 jaar oude Fort Sint Pieter

Overnachten in de buurt van de grotten

Boek een hotel of bed&breakfast net buiten het centrum van Maastricht.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: