Kruisherenhotel

3 van 3 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In het centrum van Maastricht kunt u overnachten in het voormalige vijftiende eeuwse Kruisherenklooster. Het klooster en de monumentale, gotische kerk zijn opgebouwd tot een bijzonder designhotel.

  • Overnacht in een voormalig Gotisch klooster.
  • Binnen vindt u een breed scala aan spectaculaire designmeubelen.
  • Het bruisende Vrijthof ligt om de hoek.

Hotel met een roerige geschiedenis

Dit voormalige klooster- en kerkcomplex uit de 15e eeuw vindt u aan het Kommelplein, een stadsoase met veel groen, terrasjes en beeldende kunst. De eerste drie eeuwen werd het complex bewoond door de Orde der Kruisheren. Later deed het gebouw dienst als kazerne voor de Franse Revolutie en in de vorige eeuw als Rijkslandbouwproefstation. Anno 2007 hebben de Kruisheren hun naam gegeven aan een vijfsterrenhotel waar geschiedenis, luxe en modern design elkaar ontmoeten.

Lichtobjecten

De lichtobjecten van lichtkunstenaar Ingo Maurer maken dit hotel helemaal af. De kleurrijke lampen en strakke objecten zorgen voor een bijzonder contrast met de historische uitstraling. Elk van de zestig kamers heeft een eigen karakter en uitstraling.

Bourgondisch genieten

Door de metershoge ramen van de voormalige kerk heeft u aan drie kanten een schitterend uitzicht over het pittoreske Kommelplein. Na een stadswandeling door het bourgondische Maastricht trekt u zich terug in een van de drie voormalige zijkapellen, die omgebouwd zijn tot trendy loungeruimtes. En later die dag, voordat u aan tafel gaat voor het diner, neemt u een apéritief in de bovengrondse 'wijnkelder'.

Slapen in een designhotel

Wilt u overnachten in dit prachtige designhotel en genieten van alles wat Maastricht u te bieden heeft?