Markten in Maastricht

12.308 keer bekeken

309 van 395 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Maastricht is een stad van markten. Bezoekt u Maastricht dan ontkomt u er niet aan dat u een markt passeert en vervolgens eindeloos struint langs uitgestalde waren, antieke meubels en verse levensproducten. De beste markten van Maastricht worden hier voor u uitgelicht.

  • Slenter langs de kraampjes vol met vers voedsel.
  • Bezoek de vismarkt op vrijdag.
  • Vind originele items op de rommelmarkt.

Markt Maastricht

De bekendste markt van Maastricht staat op het gelijknamige plein Markt. Omringd door monumentale herenhuizen en het statige stadhuis wordt hier iedere woensdag en vrijdag de markt opgebouwd. De kramen verkopen alles wat u wenst; van planten, bloemen en kleding tot aan cosmetica, levensmiddelen en versproducten.

Op woensdag is het een relatief kleine markt met 200 kramen. Vrijdag is er tevens een vismarkt en staan er maar liefst 300 kramen op de Markt in Maastricht. Beide dagen kunt u terecht tussen 9.00 en 16.00 uur.

Biologische markt Maastricht

De Stationsstraat van Maastricht wordt twee dagen in de week overgenomen door een markt. Op donderdag staat hier tussen 14.00 en 18.30 uur de biologische markt ‘Boeremerret Limburg’. Duurzame, streek- en handwerkproducten worden hier aangeboden, evenals biologische broden, vruchten, groeten en vleeswaren.

Vlooienmarkt Maastricht

Zaterdag is de Stationsstraat het decor van de vlooienmarkt van Maastricht. Deze vlooienmarkt is een kruising tussen een serieuze antiekmarkt en een markt met curiositeiten. Voor verzamelaars en snuffelaars is het een heerlijke markt om te struinen tussen oude boeken, grammofoonplaten, antieke meubelen en lampen en talloze eigenaardige snuisterijen. De vlooienmarkt van Maastricht is te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur.

Overnachten in Maastricht

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Maastricht vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Markten in Maastricht