Museum aan het Vrijthof - Holland.com
Foto: © NBTC
Musea in Maastricht

Museum aan het Vrijthof

Museum aan het Vrijthof presenteert de culturele identiteit van de stad Maastricht in de permanente tentoonstelling ‘500 Jaar Made in Maastricht’. Aan de hand van kunst- en gebruiksvoorwerpen wordt u 500 jaar terug genomen in de tijd toen kunst en kunstnijverheid opbloeide. Minstens zo bijzonder als de tentoonstelling is de locatie van het Museum aan het Vrijthof in het Spaans Gouvernement.
Adres:
Vrijthof 18
6211LD Maastricht
Bekijk de website

Made in Maastricht

500 jaar geleden was Maastricht een stad waar creatief ondernemerschap hoogtij vierde en de grondslag van de culturele identiteit werd gelegd. Ruimtes in het Spaans Gouvernement zijn ingericht als stijlkamers. Videoprojecties en geluidsfragmenten nemen u mee naar het verleden. Bewonder voorwerpen variërend van meubels tot ruiterpistolen, van zilveren kandelaars tot uurwerken en van glaswerk tot porselein. Naast deze permanente tentoonstelling lopen er ook tijdelijke tentoonstellingen in het Museum aan het Vrijthof.

Spaans Gouvernement

Het Spaans Gouvernement is een 16de eeuws kapittelhuis, waar Karel V verbleef tijdens zijn bezoeken aan Maastricht tussen 1519 en 1550. Op de binnenplaats kunt u nog gebeeldhouwde portretmedaillons van Karel V en zijn echtgenote Isabella van Portugal vinden, die herinneren aan deze tijd. Het Spaans Gouvernement is alle dagen van de week geopend tussen 10.00 en 17.30 uur, behalve op maandag.

Vond je dit interessant? Ontdek meer