Parkeren in Maastricht - Holland.com
Maastricht

Parkeren in Maastricht

Komt u naar Maastricht met de auto? Zorg dan dat u op de hoogte bent van het parkeerbeleid en zorg dat u netjes betaalt. Lees hier meer over parkeerlocaties, tarieven en P+R parkeerterreinen in Maastricht.

  • In het centrum van Maastricht geldt betaald parkeren.
  • Parkeer voordeliger op een Park + Walk op loopafstand van het centrum.
  • U kunt gratis bij een P+R buiten de stad parkeren.

Parkeren in Maastricht

Kiest u voor parkeren langs de straat, dan geldt in het centrum van Maastricht betaald parkeren met een beperkte duur (2 tot 4 uur). Wilt u langer blijven, dan kunt u beter kiezen voor een parkeergarage waar uw auto veilig staat. De tarieven variëren van € 1,40 tot € 3,50 per uur.

Let op: betalen kan meestal met PIN of creditcard; dit verschilt per automaat. Wanneer u niet betaalt kunt u een flinke boete riskeren en kan, in sommige gevallen, uw auto worden weggesleept!

P+R (parkeren en reizen)

Voordelig parkeren? Kies dan voor een van de P+R parkeerlocaties in en om de stad. Van daaruit reist u snel en voordelig naar het centrum per openbaar vervoer. Ook heeft Maastricht een aantal P+W (park + walk) parkeerplekken. Deze zijn op loopafstand van het centrum (circa 10 tot 15 minuten lopen).

Maastricht telt drie P+R parkeerterreinen in en om de stad. Vanaf P+R Station loopt u direct naar het centrum. P+R Noord ligt iets verder van het centrum, maar hier kunt u wel gratis parkeren. Buiten de stad parkeert u bij P+R Bunde. Met de trein reist u vanaf hier in vijf minuten naar Station Maastricht.

U vindt een P+ W bij het Stadspark, een ander bij de Noorderbrug en een bij de Caberweg. P+W Bonnefanten is alleen in het weekend beschikbaar als P+W locatie. Voor al deze parkeerterreinen geldt dat u in maximaal tien minuten loopt naar het centrum.  U betaalt hier voor uw auto maximaal € 8,- per dag.

Voor meer adressen en informatie over parkeren in Maastricht kunt u terecht bij uw accommodatie of bij de lokale VVV.

Vond je dit interessant? Ontdek meer